2010-06-26

Lördagsfråga: Engelskt och amerikanskt

5 kommentarer:

urkan sa...

Bild 2 är en hårddisk som är av typen Winchester. Bild 3 är från interiören på Winchester Mystery house. Bild 4 är Doomsday book som även kallats Book of Winchester. Bild nr 1 vet jag inte exakt vad det är, men det ser onekligen ut som en vapenmekanism?

Så.. Winchester är min gissning!

Dennis sa...

Brittisk och amerikansk engelska? Stairway/staircase, chest/coffer och möjligtvis floppy/diskette. Sedan vet jag inte riktigt vad bilden upp till höger ska föreställa, men wrench/spanner är ju en klassisk skillnad och får bli en vild gissning.

Björn sa...

Med urkans hjälp var det inte svårt att googla fram att den första bilden är ett Winchester-gevär. http://en.wikipedia.org/wiki/Winchester_rifle

Hexmaster sa...

Lite trögt i starten, men det tog ni igen. ;-) Visst är det Winchester. Själv associerar jag nog till skjutjärn det första jag gör men där ser man.

Huset: Jag hade en helt annan bild på gång när jag upptäckte att denna obeskrivliga kåk faktiskt bar namnet. Värd en egen bloggpost.

Anonym sa...

Fifinurlig fråga. 3 av 4 var jag helt chanchslös på men nog tusan luktade det vapen om den fjärde - sorgligt nog har jag aldrig plockat isär en bygelrepeter och kunde inte dra mitt strå.

MVH

Hans