2010-06-14

Lördagsfråga: NESW


Medsols:
  1. William Casey var chef för CIA 1981-87. Den sista tiden blev han uppmärksammad för sin inblandning i Iran-Contras-affären, vars främsta representant i åtminstone media blev Oliver North.
  2. Einwanderer-Denkmal i East London, Sydafrika. Det engelska och holländska arvet i området är välkänt, mindre så det tyska.
  3. Song of the South (1946) är en av mycket få Disney-produktioner som inte spottats ut i VHS, DVD, Blu-ray, McDonalds-pryttlar, dataspel och Disney on Ice; den verkar inte ens räknas till "Disneys klassiker".
  4. Burt Ward som Robin, sidekick till Adam West, Läderlappen.
Uppenbarligen nog så enkelt, med ledtråd i layouten dessutom ... Satt av Andreas på nolltid.

2 kommentarer:

Kurt sa...

Ett intressant område där namn på personer och värdestreck har kombinerats är inom molekylärbiologin. Den engelske molekylärbiologen Edwin Southern uppfann 1975 en metod att separera och hybridisera DNA med, metoden kom att kallas "Southern blot". När sedan James Alwine och andra forskare vid Stanford 1977 uppfann en likande teknik för RNA, så kom den att kalls "Northern blot", och när George Stark vid Stanford kom på en teknik att på motsvarande sätt separera och identifiera proteiner med antikroppar så kallades den metoden "Western blot" . Efter det har det b l a dykt upp "Eastern blot", "Southwestern blot" och en massa andra kombinationer:

http://en.wikipedia.org/wiki/Blot_(biology)

Hexmaster sa...

Åh! Vilket fynd. Det hade blivit en knepigare lördagsfråga, utom kanske för dig då. ;-)