2010-06-04

Kommittén för Mänskliga Rättigheter

KMR (eng. Citizens Commission on Human Rights, CCHR) grundades 1969 av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
- www.kmr.nu: Vad är Kommittén för Mänskliga Rättigheter?

KMR är alltså en organisation direkt underställd Scientologi-kyrkan. De har samma värderingar, trosuppfattningar, och så vidare. Som synes gör de heller inga försök att dölja sambandet.

Då kan man bli desto mer fundersam när folk i psykiatriska branschen, där det måste vara en fullkomlig självklarhet att känna till Scientologerna, inte gör det - eller åtminstone menar sig inte göra det.

Staffan Lindahl, samordnare på Citypunkten, säger att han och övrig personal inte kände till kopplingen till scientologikyrkan.
- Psykkritisk film visad för sjuka, Sydsvenskan 24 maj 2010

2 kommentarer:

Kurt sa...

Namn på organisationer förpliktigar. I Norge finns organisationen Human Rights Service (HRS), med nära band till Fremskrittspartiet.


http://no.wikipedia.org/wiki/Human_Rights_Service

Hexmaster sa...

Ah... Påminner närmast om svarta listan hos Svensk handel, med alla dessa varianter på Lokaldelen, Gula sidorna och vad de nu tror slår. Liksom i HRS/KMR-fallen så är det en tydlig indikation på att de är medvetna om att de sysslar med något ljusskyggt.