2022-07-18

Lördagsfråga 715: Magiskt

  1. I de första "generationerna" av kortspelet Magic: The Gathering fanns ett kort som hette "Black Lotus". Det blev känt som ett mycket starkt kort (tre mana av valbar färg till priset av noll mana), så till den grad att det är förbjudet i flera sammanhang. Men mest känt är det som det dyraste Magic-kortet; i fjol gick ett signerat kort för över en halv miljon dollar.
  2. Howard Stern gästar Earvin "Magic" Johnsons tv-show The Magic Hour. Även den som är komplett ointresserad av talkshows etc kan finna besöket intressant: Den hämningslöse radioprataren hade kritiserat showen i flera veckor, tills han till slut bjöds in. Väl där talade han, som vanligt, fritt ur hjärtat, och kritiserade en rad aspekter av showen och Johnsons insats. Inte för att det hjälpte … Att året är 1998 behövde jag inte slå upp, för det var det enda året som showen sändes.
  3. På samlarsidan Olympic Collection kan man läsa att vinterspelen i Albertville 1992 först skulle ha en chamois, gems eller stenget, som maskot. Av någon anledning ändrades det till den oerhört mycket fulare stjärnkubs-gnomen Magique.
  4. "Magiska rondeller", Magic Roundabouts, är en grej i Storbritannien. De ser ohyggliga ut men lär, med lite vana, vara betydligt mindre utmaningar än man kan tro. En av idéerna med dessa superrondeller lär vara att man kan ta olika vägar genom dem, så att risken för stopp minskar.

Det troll-temat satte Martin Lagnerö först.


Inga kommentarer: