2020-10-21

Viagra är en tiger

En helt annan tiger

Because genuine tiger penises are so rare, the buying public apparently no longer knows what a real tiger penis looks like.

- Bonnie C. Yates: Distinguishing real vs fake tiger penises [PDF], National Fish and Wildlife Forensics Laboratory, mars 2005

Många delar av tigern har länge tillskrivits afrodisiakiska förmågor. Det gäller såväl penisarna, där associationsmagin är uppenbar och tillämpats på många andra djur. I traditionell kinesisk medicin används även ben från tigrar (i synnerhet "överarmens" humerus, av någon anledning), såväl som kåtpiller som för problem i skelettet. Andra delar används för att behandla lever och njurar, epilepsi, tunnhårighet och så vidare. Det är därför man i Kina 2018 öppnade för att kunna använda tigerben och noshörningshorn för medicinska ändamål (det ska dock, för vilken gång i ordningen, nämnas att noshörningshorn inte ses som afrodisiaka i TKM, för vad det är värt). Detta trots att inget av materialen har några som helst faktiska medicinska egenskaper.

Månne tigerns tillskrivna förmåga hugfästs i namnet på ett fungerande preparat? Det verkar aldrig ha bekräftats, men faktum är att "tiger" på sanskrit heter व्याघ् vyaghra. En tänkt tiger, helt enkelt.


Inga kommentarer: