2009-10-09

Orbs!


Januari 2001: Här var det orbs!

I fotografier kan vattenpartiklar eller dammkorn under vissa omständigheter ge upphov till ljusfläckar som de ovan. (Det som fångats på bilden är dimma, partiklarna var osynliga för blotta ögat.) De kan också bli avlånga om de rör på sig. Sådana har väl alla sett? Kanske hur många gånger som helst? Men hur ofta har vi tänkt tanken, "undras om man kan slå i någon att detta är något paranormalt?"

För när det gäller att få genomslag i vidskepelsebranschen så är fantasi den viktigaste egenskapen, långt före mod och munläder. Där ligger vi fåkunniga i lä.
Eftersom jag säger att jag vet att det är själslig energi, själar och jag dessutom lägger upp bilder på det så varför sitta och påstå att det inte är något ovanligt med dessa bilder då?
- Från forumet Övernaturligt iFokus (ingen länk, googla själva...)
I looked at thousands of pictures I had taken earlier, and thousands more would be taken to test the hypothesis that these light circles are nothing less than emanations from Spirit beings.
- Klaus Heinemann, Ph.D.

Jag tog en extra titt på Heinemann, och hans goda bakgrund verkar vara genuin: professur på Stanford, forskning åt NASA via bolaget Eloret som han grundade, m.m. Han är säkert intelligentare än de flesta som läser - eller rentav skriver? - denna blogg, vilket påminner om att kunskap och intelligens inte räcker för att göra oss till goda skeptiker.

Visst kan man tycka att det är underhållande och häpnadsväckande att vuxna, friska och ibland även intelligenta människor på fullt allvar tror att ljusfläckarna är andevarelser. Men precis som med spiritismen för 100 år sedan, som till stor del utgjordes av harmlösa sällskapslekar, så kan det lätt börja bli allvarligare, nämligen när folk under psykisk press (som t.ex. förlorat närstående) luras att tro på saker som inte finns.
For instance, a woman in the UK whose 18-year-old son died in 2007 sent me pictures of her daughter’s wedding clearly showing a bright orb by the bride’s back. Like thousands of people who have seen orbs in their pictures after losing a loved one, she believes this was her son letting her know that he was there for his sister’s special day.
- Klaus Heinemann, som borde förverkat sin Ph.D. för längesen


Wikipedia: Orbs (optics)
Times Online: A Life in the Day: Klaus Heinemann
The Great Rethinking: Orbs

4 kommentarer:

Anonym sa...

http://img188.yfrog.com/i/bevis.jpg/

Konstig länk, fixa vänligen

MVH

Hans

Hexmaster sa...

Hans konstaterade bara att han uppenbarligen hade, ja, indoeuropeiskt släktskap *host* vare sig han var shah i något tidigare liv eller inte...

http://img188.yfrog.com/i/bevis.jpg/

Men nog associerar det till mången "tidigare liv"-session, där resultatet är att "klienten" varit prinsessa, furstinna eller något annat rejält märkvärdigt i ett tidigare liv; som om sådana dramatiska livsöden varit regel! Jamen va fan.

Lena Synnerholm sa...

Folk som påstår sej minnas tidigare liv, brukar påstå sej ha varit:

1. Kända historiska personer.
2. Deras familjemedlemmar.
3. Deras personliga tjänare.

Dom förekommer i nämnd ordning. Det här är bara en av orsakerna till, att jag är skeptisk till påstenden om tidigare liv. En annan är min allmänna agnosticism. Jag anser helt enkelt inte att det är möjligt, att verkligen veta sådant.

Lena Synnerholm sa...

Orber kan vara snöflingor också! Jag gick ut och fotograferade, på vintersolståndet i år. Det snöade just då, fast snöflingorna var väldigt små. Resultatet var foton med massor av orber!