2009-10-27

Nyhetsmorgon, TV 4

Om allt gått vägen - skriver detta i förväg dagen innan - så skall jag på tisdagens morgon medverka i TV4:s morgonsoffa. Återkommer när jag vet hur det blev.

TV 4: Nyhetsmorgon

Uppdaterat: Jovars, det blev väl OK, tycker jag. Tre korta inslag utspridda över morgonen.

TV 4 Nyhetsmorgon: Han tar död på våra vanligaste myter

10 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, vad skall man säga - Grattis!
En något mer rutinerad kändis gör ett bra framträdande. Lite för ofta sades nördigt - 1. Det heter töntigt. 2. Du behöver en öl med mig och en stylist (jag är inte speciellt dyr). Frågor ;)

MVH

Hans

Hexmaster sa...

Tackar - direktsänt har man inga möjligheter att justera i efterhand, vilket gör att det svårligen blir lika polerat som bandade o trimmade radiointervjuer. Men det är ju en del av grejen, antar jag.
1. Gjordes det? Tänkte inte på det. Och ordet är vedertaget i svenska sedan några år. Jag har aldrig gillat det men obs, det är inte detsamma som "töntigt" utan kan mycket väl användas i positiv bemärkelse.
2. En öl med dig är aldrig fel. Styling? Vad är det? ;-)

Engan sa...

Jag vill helhjärtat instämma i att "nördigt" inte alls är samma sak som "töntigt".

Det finns heller inget svenskt ord som betyder samma sak som "nördigt" vad jag vet, det krävs långa omskrivningar. Eller också använder man det väl etablerade ordet, som ju rentav fått en accepterad försvenskad stavning. Vad mig anbelangar är det numera ett svenskt ord.

Anonym sa...

Tre inslag? Jag hittar bara två.

MVH

Hans

Andreas sa...

Nördig = Mycket engagerad i något ämne som inte sorteras in som någon allmän vardagssyssla. Det finns till exempel träningsnördar, datornördar, språknördar och WoW-nördar. Något som generaliseras som "nördigt" är egentligen bara något som av någon anledning engagerar. Det finns inte ett gram negativitet i det begreppet! :)

Lena Synnerholm sa...

Finns det inte folk som inte gillar nördar?

Anonym sa...

SAOL

Nörd - enkelspårig och löjeväckande person, tönt

Tönt - Fjantig person; larvighet

Var det någon som visste vad de tredje avsnittet var?

MVH

Hans

Hexmaster sa...

Kan konstatera att inslag #1 inte är med på hemsidan. Ingen större förlust, jag definierar ett visst begrepp som ni känner till, några exempel som vi kanske upprepar sedan...

Engan sa...

SAOL ligger som vanligt ett eller ett par decennier efter det faktiska aktuella språkbruket.

Lena Synnerholm sa...

Själv tolkar jag ordet ”nörd” som en person, som föredrar att syssla med maskiner, framför att umgås med andra människor. Det syftar särskilt på datornördar. Så när en kille presenterade sej som en ”professionell nörd”, drog jag slutsatsen att han var programmerare.