2016-06-21

Cui Bono i Expo

I dagarna kommer nr 2016/2 av tidskriften Expo ut. Där berättas om "Foliehattarna som förenar extremhögern". Det är undertecknad som rapporterar om föreningen Cui Bono, den märkliga klubb i Göteborg där allehanda vansinnigheter samsas: vaccinmotstånd, chemtrails, konspirationer ... Och inte minst hat, mot vänstern, utlänningar, avvikande, muslimer, judar ...

Artikeln fick titeln De utstöttas klubb. För det som förenar de ilskna, förvirrade och trasiga i Cui Bono är inte den ena eller andra idén utan utanförskap. Känslan fångades perfekt av Marcus Birro, som på sin dragning hos Cui Bono i januari 2016 läste upp följande:
Jag har blivit en främling i mitt eget land. Jag hör inte hemma här. Jag förstår inte vad som driver folk längre. Jag förstår ingenting av det jag läser. Jag förstår inget av det som människor omkring mig lägger sin tid på. Jag ser teve och läser tidningar och det är som att höra och läsa om varelser från en annan planet.
- Marcus Birro: J'accuse (sic)

Mina bloggposter om de bruna foliehattarna återfinns under etiketten cui bono.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Som vanligt med er fega knähundar till överheten. Ni anklagar oss, som försöker ge en något så när offentlig röst åt nedtystade forskare, docenter, journalister, författare och debattörer genom imbecilla påhopp och barnsliga invektiv. Inget saklig kritik har Ni att komma med, i qvanlig ordning. Ni är såå pinsamma. Väx upp och skaffa er en ryggrad, syltryggar! Mvh från O.U, medlem i Föreningen Cui Bono.Ä

Hexmaster sa...

Saklig kritik av viktiga frågor som vaccinering finns i mängd. Huruvida Luukanen-Kilde fått besök av utomjordingar eller Makterna flyttat Dammegårds tandborste är det färre som argumenterar emot, om man säger så.
Att Cui Bono samlar förvillare och förvillade, nazister och tokstollar, är ett lätt bekräftat faktum.

Anonym sa...

Förvillare är ni Expoiter mästare på. Saklig kritik mot de s.k. säkra vaccineringar finns det också massor av. Vi har haft bl.a flera forskare och läkare som föreläst om det. Att ni ideligen jobbar för att stoppa öppen debatt och fri åsiktsbildning säger allt om eran ytterst bristande seriositet och osakliga inställning till fri debatt. Har många exempel på hur ni i Expo ljuger i eran rapportering, hur Ni ringer och hotar lokaluthyrare och hotar med uthängning i gammelmedierna ( som Ni har dygnet runt pipeline att publicera i, som vi dissidenter och yttrandefrihetsförkämpar bara kan drömma om ). Ni är inget annat än överhetens små knähundar - eller emokraturensnkreatur. Att slänga sig med smutskastande epitet som foliehatte, rasister och nazister mot fria tänkande individer är inte bara ohederligt utan visar tydligt vilken bristande karaktär du besitter.

Kakan222 sa...

Jag är född utanför Europa och var med och grundade qui Bono, det finns även fler medlemmar som är av utländsk härkomst. Era påståenden om att vi skulle vara högerextrema är därför absurd.Föreningen har högt i tak och är ett forum för olika idéer. Något som jag förstår att ni i den marxistiska åsiktskorridoren föraktar. Alla former av kritikst tänkande och kritik av etablissemanget är ju nazism och hat! Gör oss alla en tjänst och knip igen.,för du verkar verkligen inte ha något vettigt med substans att komma med!

Swedishsax sa...

Hexmaster: "den märkliga klubb... där allehanda vansinnigheter samsas... inte minst hat... det som förenar de ilskna, förvirrade och trasiga i Cui Bono är inte den ena eller andra idén utan utanförskap."

Anonym (O.U.): "fega knähundar... anklagar oss... imbecilla påhopp och barnsliga invektiv... såå pinsamma... syltryggar."

Anonym 2 (ev O.U.): "jobbar för att stoppa öppen debatt och fri åsiktsbildning... bristande seriositet... ni i Expo ljuger... gammelmedierna... vi dissidenter och yttrandefrihetsförkämpar... överhetens små knähundar... smutskastande epitet... ohederligt... bristande karaktär du besitter."

Kakan222: "ni i den marxistiska åsiktskorridoren... knip igen.,för (sic) du verkar verkligen inte ha något vettigt med substans att komma med!"

Allt infört i kommentarsfält på Hexmasters blog. Om han jobbade för att stoppa öppen debatt och fri åsiktsbildning kunde han ju börja med att moderera kommentarsfälten, t'exempel, och filtrera bort sånt som han inte gillar.

Är ni ute och trollar eller förstår ni ärligt och uppriktigt inte att ni med all önskvärd tydlighet driver hem Hexmasters poänger åt honom? Jag bara undrar. Ursäkta mig ett ögonblick, jag tror mina popcorn är klara. :)

AH sa...

Måste bara fråga Kakan222, varför skulle någon med utländsk härkomst inte kunna vara högerextrem?

Enligt ditt resonemang skulle det ju vara absurt att kalla Jackie Arklöv för högerextrem. Han kommer ju från Liberia.

Märk väl att jag med det inte säger att Cui Bono är en högerextrem förening. Jag påpekar endast en brist i din argumentation. Sedan inser jag att det i många fall är omöjligt att bevisa att man inte är en sak (jag kan till exempel inte bevisa att jag aldrig rökt en endaste cigarett i mitt liv). Men just det där utländsk härkomst-argumentet som bevis har jag hört till leda för saker det inte säger ett dyft om, så jag är rätt less på det.

Anonym sa...

Vilket dravel. Ni i Expo har ett antal gånger indirekt hotat lokaluthyrare för att stoppa dissidenters föreläsningar. Om inte detta är rena maffiametoderna och grova försök till att stoppa öppen debatt och fri åsiktsbildning, så vet jag inte vad. Ni är verkligen demokraturens fähundar. Svaga individer som inte tål att dissidenter får en möjlighet till att höras i det offentliga rummet. Din senaste s.k. artikel bevisar detta återigen, genom att försöka skrämma upp lokaluthyrarna med en massa hårtvinklat svammel, blandat med idel lögner och övertramp. Eran vanliga taktik, alltså. Ni har även en ovana att hetsa allehanda vänsterextremister och andra vänsterliberal till att anmäla olika fritänkare för åsiktsbrott, så det gett resultatet att dessa fått sparken, blivit uteslutna från facket osv. Vi vet vilka vilka ni är och vilka springpojkar ni är åt överhetens åsiktshegemoni. Era handlingar talar flör sig själv. Mitt samvete är rent, men jag undrar verkligen hur det är med ditt?

Hexmaster sa...

Jag är inte överraskad men besviken på nivån hos de som här hittills försökt att träda till knasklubbens försvar. Man kanske skulle byta namn till Quod Erat Demonstrandum ("vilket skulle bevisas")? Det finns dock folk även i det lägret som kan tänka tankar och formulera dem; kanske dyker någon av dem upp här så småningom.

Några punkter som ändå kan vara värda att ta upp:

* "Expoiter", "ni i Expo" m.m.: Min enda koppling till Expo är en (1) artikel jag skrivit. Om grupptillhörighet är viktigt så är jag aktiv i skeptikerrörelsens Vetenskap och Folkbildning VoF, dvs skeptiker och voffare.

* "Vi har haft bl.a flera forskare och läkare som föreläst om [vacciner]": Förvillare som inte är etablerade blir glada för varje tillfälle att prata. Frågan är hur många av dem som fortfarande är intresserade när de får veta vad det är för sällskap, eller som ångrar att de ställt upp.

* "Smutskastande epitet som foliehatt[ar], rasister och nazister": Sistnämnda syftar på Cui Bono-aktiva och gäster från öppet nationalsocialistiska grupperingar som Nordiska Motståndsrörelsen och f.d. Svenskarnas Parti. De gillar inte att bli kallade nazister.

* Att folk med utomeuropeisk eller åtminstone utländsk bakgrund skulle vara vaccinerade mot högerextremism är en absurd idé jag stött på för få gånger för att greppa den.

* "Föreningen har högt i tak och är ett forum för olika idéer": Åsiktskorridoren är nog så smal även i Cui Bono, den går bara på en annan ledd.

* "Indirekt hotat lokaluthyrare": Det som åsyftas är när förvillare vill använda offentliga lokaler, säger få sina föreläsningar subventionerade av andra. Det blir billigare och ser bättre ut än att betala för dyrare men tråkigare lokaler.

Anonym sa...

Ren gallimatias om vanligt med er i Expo. Vi är inte en förening som för åsiktsregister över vilka som får komma och lyssna på våra arrangerade föredrag, eller inte, till skillnad från dina kollegor i researchgruppen och Piscatus, ( Som just betstår av gamla medlemmar i just Expo och våldsorganisationen AFA. ) och som anlitats av Aftonbladet och Expressen, för åsiktregister genom illegalla hackeraktiviteter för att hänga ut kommentatörer och vanliga läsare i Expressen och Aftonbladet. Rena Stasimetoder, som Mattias Våg i researchgruppen själv stolt erkände i en Tweeet för ett år sen cirka. Du arbetar själv uppenbarligen efter samma metod, genom att åsiktsregistrera vanliga åhörare. Vi har säkert även cyklister, judar, humanister, köttätare, stalinister, nudister och miljöpartistiska machokister på våra föreläsningar, men eftersom vi inte åsiktregistrerar vilka som betalar i kassan, så är det svårt att veta. Men du kanske har koll på det? Angående hoten mot lokaluthyrare så har Ni gjort det flera ggr tidigare, för att stoppa allehande forskare och författares föredrag, så din artikel följer helt i linje med Expos gamla metoder. Att brunstämpla någon och kalla den personen för "anti-semit", även fast det inte är sant, vet ni får de flesta att darra som ett asplöv. Även om kommunistiska regimer mördat många ggr fler människor än vad Nazisterna gjorde. Ni vet vilket gemomslag Era hårdvinklade uthängningar får, eftersom dörrarna alltid står öppna för Er hos de stora riksmedierna, där Ni får yttra Er året runt. Ni har en offentlig plattform som andra bara kan drömma om. "Åsiktskorridoren är nog så smal även i Cui Bono". Har du varit på våra sammankomster och vet vilka åsikter som får föras fram eller inte? Uppenbarligen inte, eftersom det du påstår är en lögn. Era bedrägliga och ohederliga metoder visar vilka ynkliga små typer ni är. Som sagts tidigare, mitt samvete är rent. Hur är det med ditt?

Anonym sa...

Man får tycka vad man vill om innehållet i Expo. (Själv har jag ingen särskild åsikt eftersom jag inte läser den.) Men i det här landet har alla laglig rätt att säga precis vad dom tycker. Det gäller både medlemmar av Cui Bono och folk som vill säga emot dom.

Humanisten

Anonym sa...

Självklart får de skriva vad de vill, men det intressanta är vad de skriver och hur de använder sina skriverier, att de får dagligt tillträde som några s.k. experter på "högerextremism" i alla stora riksmedierna, när de i själva verket jobbat från dag ett med att jaga och stoppa oliktänkares möjlighteter att få tillträde till den offentliga debatten med allehande fula metoder, sponsrade som de knappasrr överraskande dessutom är av alla riksdagspartier utom SD.