2016-06-20

Lördagsfråga 417: Kiss

  1. 2001: A Space Odyssey slutar ju så här ... Med ett barn som man får kolla runt för att se att det kallas stjärnbarnet.
  2. Space Ace (1984) var ett av en handfull spel som använde Laserdisc, 1980-talets DVD. Resultatet var helt fantastiskt visuellt, men lär ha lämnat åtskilligt att önska spelmässigt. Idag är det nostalgiska värdet väldigt mycket lägre än för flera andra samtida spel.
  3. Denna bild var lite väl avslöjande men så fin så jag kunde inte låta bli att använda den. Catman är en superskurk i Läd ... Batmans värld.
  4. Mikhail Vrubels Sittande demon är från 1890, eller långt mycket äldre än jag hade gissat.
Starchild, Space Ace, Demon och Catman ger Paul Stanley, Ace Frehley, Gene Simmons och Pete Criss, eller rättare deras respektive "roller" i Kiss. Den tydligen relativt lätte satte AH utan vidare.

3 kommentarer:

AH sa...

Som Mr Splendids alterego Gert Fylking skulle ha sagt, "Äntligen!".

... och årets vinnare av Tomas Ledin-Award för sämst fantasi för en kamplåt till ett landslag går till Frankrike:

https://www.youtube.com/watch?v=QX1XvmvV2pc

För den som inte minns så skulle Tomas Ledin göra den officiella kamplåten för det svenska landslaget till VM 2006 och valde då att göra en nyversion av sin gamla låt "Vi är på gång". Nu är visserligen "I Was Made for Loving You" inte någon gammal "Skip the Use"-låt, utan en gammal Kiss-låt. Tycker ändå det känns trist med en gammal klassisk låt som kamplåt även om de bytt ut "Baby" mot "My team".

Av vad skymningspressen skriver så verkar dock de i Frankrike klaga mest på att låten är på engelska, men själv så har jag inga problem med det.

Hur som helst så kopplar min hjärna allt för tillfället till den pågående EM-turneringen och då var kopplingen från Kiss till det franska Em-laget rätt självklar, om nu någon undrar.

Hexmaster sa...

Den låten har gått mig helt förbi. Också.

Magnus sa...

En parentes i sammanhanget är att Laserdisc inte var (är) (såpass) digital som många tror. Det fanns visserligen digitalt ljud på en del, men videospåret var analogt.