2016-01-21

Kolloidalt silver får nobben

[Uppdaterat: Man går inte emot de kolloidala gangstertyperna utan att dra på sig deras vrede. Läs hela bloggposten.]

Denna helsidesannons fanns med i ett nummer av Allers, Sveriges största veckotidning (upplaga 2014 över 175 000). Glädje bröt ut i den lättimponerade Facebook-gruppen Kolloidalt Silver 2.0. Här ett litet urval ur kommentarsfloden (Anders Sultan är VD för Ion Silver och drar in miljoner på skräpet):


Sedan fick tidningen ett tips om vad det var för varor de saluförde. Ett tips som kort därefter besvarades av biträdande chefredaktören:
Stort tack för att du gjorde oss uppmärksamma på detta. Vi tar genast bort de annonser från IONsil som varit inbokade. Det blir ingen mer annonsering i förlagets tidningar från det företaget.
Vänliga hälsningar,
Kajsa Lidbeck
Annonsen finns även i andra tidningar. Om du får syn på den så skadar det inte att kontakta redaktionen och se om de är medvetna om vad de upplåter reklamplats åt. Att kolloidalt silver är en onödig och giftig tungmetall som inte är tillåten att sälja ens som kosttillskott utan bara för vattenrening. Att Ion Silver tidigare saluförde det genom att lova vitt och brett, vilket de fick sluta med. Att de sedan dess balanserat på gränsen till det lagliga, på typiskt bondfångarmanér.
Finns det hälsorisker med att använda kolloidalt silver?
Ja, det kan ha skadliga hälsoeffekter, särskilt om man under längre tid använder produkter som innehåller kolloidalt silver eller silverföreningar.
- Livsmedelsverket: Kolloidalt silver

Här är några av mina tidigare alster rörande kolloidalt silver och filurerna bakom:
  • Silver i mat — Lite grundläggande om idén att berika sin mat med tungmetaller.
  • Kolloidala konspirationer — Om Anders Sultans värld ute på den extrema högerkanten.
  • Storkvackarna Sultan och Zazzio — Om när Anders Sultan anlitade sin kumpan Michael Zazzio som juridiskt ombud, en utnämning som underkänns av tingsrätten emedan Zazzio är oredig, obegriplig, och allmänt omöjlig att ha att göra med.
Bonus: Den "EMU-olja" som ingår i undermedlet EMS är olja gjord på den australiensiska strutskusinen.

Uppdaterat 27 januari 2016 ---

På grund av redaktionens schabbel fick Ion Silver AB reda på vem som tipsat tidningen. Kort därefter fick densamme ta emot flera långa, orediga och inlindat hotfulla mail från flera företrädare på företaget, givetvis inklusive deras stjärnadvokat Michael Zazzio:
Nu får du vara i fred om du inte öppnar munnen igen.
De kan visserligen inte kan presentera några randomiserade dubbelblinda studier som visar att kolloidalt silver är annat än skit. Men de kan slå in tänderna på den som knystar om något annat. Det är argumentation det.

Inga kommentarer: