2016-01-09

Lördagsfråga 394
6 kommentarer:

Joakim E sa...

Snubben trodde han var cool,
för han hade en pistol.

För att hjälpa den som redan uttömt blomman och musikinstrumentet. Det går förstås lika bra med "pol" och "stol".

Hexmaster sa...

Får man be om några förtydliganden?

Pölsa Dum sa...

För min del tycker jag snarare att snúbben är tuff.

Joakim E sa...

Jag tänkte att jag skulle försöka matcha Pölsas kryptiskhet, och det verkar väl ha lyckats! Mitt citat var ett svar på några rader av gåtans lösning: "Skänk mej nu bara ett rimord på sol, när jag redan har använt fiol och viol" (fritt ur minnet). Kan tillägga att jag inte lyckats identifiera herrn på bild ett, så någon får gärna fylla i det. Resten var mer än tillräckligt.

Pölsa Dum sa...

Han som saknas heter Bob Barefoot och är en kvackare som säljer korallkalk, så syftningen var på Barfotabarn.

Emellertid finns det en befängd men småskojig lattjolajbanlådelösning: Barefoot är också namnet på en amerikansk slav som rymmer norrut till friheten på underjordiska järnvägen i en historia av Pamela Duncan Edwards, löphjul (som ekorren springer i på trean)är också namnet på de icke-drivande av ett ångloks många hjul och de två utklädda i högerspalten är steampunkare - Irina Mayer står till och med framför ett ånglok på bilden, så det gick att hårdgoogla sig rätt långt på det stickspåret :)

Ganska fiffigt utlagt kolröksridå, men de riktiga svaren är ju som till och med jag har fattat nu Barfotabarn - Goggles - Från mitt ekorrhjul - En gammal cylinderhatt, alltså fyra samlingar av Nils Ferlin.

Gratulerar till väl visad kryptiskhet, Joakim!

Hexmaster sa...

Instämmer!