2010-12-16

Ekolådan i tomteskogen


För att förbättra jordens fruktbarhet använder sig biodynamiska odlare även av särskilt framtagna naturpreparat som förstärker naturens egna processer och ger en bättre produktkvalitet.

Ekolådan drivs av Stiftelsen Biodynamiska Produkter. Liksom nästan alla andra i branschen verkar de ha någon sorts mental spärr som förhindrar dem från att tala om vad det "biodynamiska" egentligen är. Bara att det är ekologiskt, naturligt, bra, "i balans" med mera.

För en mycket kort beskrivning av vissa biodynamiska moment, som kamomill i tunntarmar, ekbark i dödskallar och den astrologiska odlingskalendern, se faktoider.nu: Biodynamiskt.

Eller ta en så enkel, grundläggande upplysning som att biodynamiken är en del av antroposofin. Inte ens på deras egen hemsida under rubrikerna Vår filosofi står det ett ljud om saken. Vilket är desto underligare som antroposofin är deras filosofi. Skäms de för sin övertygelse?

Det kan också vara så att antroposofer som varit öppna med sina läror, Steiners andesyner och så vidare, märkt att folk trott att de skojat eller varit tokiga, eller både och.

Inga kommentarer: