2010-12-30

Årets faktoid-spridare: Familjeliv


Är du intresserad av allt som rör familjelivet? Då har du kommit helt rätt.

Liksom om du är intresserad av andevärlden, homeopati, påstådda risker med vaccinering, andra konspirationsteorier eller mer eller mindre aparta idéer i största allmänhet. För Familjeliv.se är inte bara "Sveriges största sajt för dig som planerar och väntar barn", utan en av Sveriges största sajter för ofiltrerat skvaller över huvud taget*.


Årets faktoid-spridare 2010: Familjeliv.se


* Visst, den är ingenting mot Flashback. Å andra sidan behöver man på det klassiska forumet inte ta många steg för att stöta på högerextremister, vänsterextremister, drogromantiker, konspirationsjunkies, och galningar i största allmänhet. På sådana ställen är man inte för att omvändas, utan för att bekräftas och tjata loss.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det var en intressant utmärkelse, och det skulle vara intressant med lite tydligare exempel på faktoid-spridandet. Familjeliv kan sägas bestå av två delar: En "faktadel" (med visst redaktionellt innehåll) och en "forumdel". Om det är faktadelen (bl.a. "Faktaguider") som innehåller grova felaktigheter är det mera oroväckande än om det är det som diskuteras i forumet.

Eftersom forumdelen är närmast oläslig (på grund av att användarna inte kan skriva alls) har jag inte läst den särskilt noga men intrycket är att forumet framför allt är till "för att bekräftas och tjata loss".

/Håkan