2010-12-28

Galningar #7: Jack Chick

Är du en god människa? Säger god, som i genuint 24 karats tvärkristen av någon acceptabel schattering, en sån som följer vartenda bud i Biblen; "even the stuff that contradicts the other stuff" för att tala med Ned Flanders.Då läser du förmodligen inte denna blogg, men hur som helst: har du prövat din helighet med Jack Chick? Han är en av vår tids Jeremior som dömer ut hedningar och satanister - men även Jehovas vittnen och katoliker! Jomen, de sistnämnda är nog de som får ta emot mest eld. Här räcker det inte att vara ganska bra. Ett felsteg och du hamnar i den eviga elden.

Chick is an Independent Baptist who follows a dispensational premillennialist view of the end times. He is a follower of the King James Only movement.

Wikipedia: Jack T. Chick

"King James Only"? Det är uppfattningen att King James Version från 1611, den historiskt sett överlägset mest etablerade på engelska språket, är den "rätta", the perfect Bible, den vari Guds vilja tydligast kan utläsas. Oavsett vilka så kallade framsteg språkprofessorer och andra förståsigpåare mumlar om.

Jack Chick Publications: FAQ's concerning Bible VersionsDet utmärkande med Jack Chick är att han valt att kungöra sanningen med serier. Det finns en lång rad häften, habilt eller ganska klumpigt ritade, vari man på ett avslappnat sätt kan lära sig om hur Satan ligger bakom hårdrock, rollspel, evolutionsteori, Hare Krishna och nästan vilken företeelse i samhället som helst. De ligger ute på nätet, många har blivit "omhändertagna" av hädare som ändrat texterna i pratbubblorna. :-)

Not: Ifall det inte framgått av ovanstående så finner jag Jack Chick spritt språngande galen.

1 kommentar:

Lena Synnerholm sa...

Jack kan mycket väl vara galen. Men för att verkligen avgöra det, måste man nog se, hur han beter sej i vardagen. Det är det som avgör, om någon verkligen är galen. Annars är personen i fråga, bara en vanlig sprickkruka.