2010-10-02

Lördagsfråga: Aktuellt


Tyvärr, dessutom.

15 kommentarer:

Andreas E sa...

Med Martin Luther och en ful fejkvikingtatuering samt kommentaren "Tyvärr" är ju saken biff.. Martin Ljung måste det ju vara. Och visst är det tyvärr han är aktuell idag.

Andreas E sa...

"Viking" är ju en av Martin Ljungs mest kända sketchroller, för den som missat det.

Andreas E sa...

Sen är det väl Gunwer Bergkvist nere till vänster, hon som Martin Ljung försökte få att skratta i "Fingal Olsson"?

Hexmaster sa...

Martin Ljung är rätt. Gunwer är fel.

Andreas E sa...

OK, jag har nu (tror jag) funnit att det där är den tyska politikern Erika Steinbach. Vad i hela friden hon har med Martin Ljung att göra går jag däremot bet på.

pazuzu sa...

Erika kommer från latinets erice som betyder ljung.
Sökt?

Elin sa...

Die Erika heter ljungen på tyska. Se exempelvis
http://dict.leo.org/ende?lp=ende&lang=de&searchLoc=0&cmpType=relaxed&sectHdr=on&spellToler=&search=erika

Andreas E sa...

Aha, där ser man. Kan gubben uppe till höger möjligen vara lord Robert Baden-Powell, till minne av Martin Ljungs "Skojten", tro? Så gott som alla bilder på Baden-Powell man hittar visar honom med skojthatt och med bara mustasch, inte skägg.. men annars är det rätt likt.

Lena Synnerholm sa...

Sådana ”ouppenbara” foton eller porträtt, kan vara rätt användbara. Om inte annat för att fråga folk, om dom känner igen personen.

Andreas E sa...

Nej, förmodligen är det inte B-P.. tveksamt om en renlevnadsman som han skulle låtit fota sig rökande. Och skägget stämmer ju inte. Men jag går bet på vem det är i så fall..

Andreas E sa...

@Lena: Jo, det är sant.. om det faktiskt skulle vara Baden-Powell har Peter gjort ett ovanligt bra jobb att hitta ett otypiskt foto. :-)

bosjo sa...

Min spontana reaktion var att mannen uppe till högre var Carl Jung (eller det kanske bör stavas Car Ljung i det här sammanhanget?), men trots att jag tycker mig känna igen bilden har jag inte hittat den på nätet, vilket gör mig lite osäker.

Lena Synnerholm sa...

Han är i alla fall inte Robert Baden-Powell. Jag har försökt hitta ett bra foto, på Carl Gustav Jung. Men jag har bara hittat ett foto, av honom som barn. Det finns här:

http://de.wikipedia.org/w/index.php?title=Datei:Jung-child.jpg&filetimestamp=20100626160326

Hexmaster sa...

Intressant att ni (eller Andreas E) satte Erika, men ännu inte varit i närheten av den rökande gentlemannens identitet. Han är långt mer känd än hon, men onekligen är det ett otypiskt porträtt.

Erika efter erica tyckte jag var lagom sökt. Jung hade varit fiffigt, om jag kommit att tänka på honom.

Anonym sa...

Rökande mannen uppe till höger, är inte det Vilhelm II på ålderns höst i exil.

Sensemaker