2010-05-29

Lördagsfråga: Väl enkelt

7 kommentarer:

Lena Synnerholm sa...

Jag tror jag känner igen, dom där rödaktiga klipporna. Det ska vara en plats i USA, som liknar Grand Canyon fast mindre. Tyvärr kommer jag inte ihåg, vad området heter.

Engan sa...

Hm. Svärdet ser ut att vara vad som brukar kallas ett mortuary sword; typen var poppis på 1600-talet framför allt i England.

Statyn finns i Vatikanens museum och föreställer gudinnan Juno i sin aspekt av Juno Sospita, frälserskan eller bevararen.

Ja, och så är det väl guld.

Får dock inte riktigt ihop detta till något bra samband.

Anonym sa...

Klipporna ser lite ut som Bryce Canyon. Var det dem du tänkte på, Lena?

Vapnet med en så pass snirklig parerkorg borde vara nån slags värja (rapier).

Lena Synnerholm sa...

Jo, det var Bryce Canyon jag tänkte på. Jag har tidigare haft ett foto därifrån. Men det gick förlorat i september förra året, när hårddisken till mina föräldrars PC kraschade. Som tur var hittade jag det igen, när jag slog upp ”Bryce Canyon”, på tyskspråkiga Wikipedia. Egentligen slog jag upp ”Bryce Canyon”, på den engelskspråkiga versionen. Sedan såg jag att den tyskspråkiga versionen av artikeln, hade fått en guldstjärna. Så då tittade jag på den också, och hittade fotot jag tänkte på.

Unknown sa...

Juno, svärd och guld alltså. En inte allt för vild gissning är att klipporna ligger i Utah och staden är Omaha. I så fall ligger D-dagen bra till.

Anonym sa...

Ja! Magnus hann före! Grattis!

Kim Eriksson sa...

ja, D-day verkar va svaret. Landstigningen skedde just vid "Utah, Omaha, Gold, Juno och Sword."i Normadie.