2007-09-28

Mot en bok: Omslag

Idag är det frotterande på Bokmässan som gäller. Jag kombinerar nytta med nöje och ägnar mässan åt faktoider.I gengäld får ni här se hur boken för närvarande är tänkt att se ut. Facit i mars 2008.

6 kommentarer:

Tore Kullgren sa...

Kriminalvårdens webbplats gör på obestämd tid slut på alla oklarheter om livstidsstraff.

http://www.kriminalvarden.se/templates/KVV_InfopageGeneral____4381.aspx

Anonym sa...

Smash-and-grab i Heron CityTjuvar körde in med bil och gjorde inbrott i en Telenorbutik i köpcentret Heron City i Kungens kurva i södra Stockholm natten till fredagen.

De körde in i köpcentret vid halv tretiden. Efter inbrottet kastade de ut anglar, uppger länsvakthavande vid Stockholmspolisen.

Vad de fått med sig i form av mobiltelefoner var tidigt på fredagen oklart.

http://www.metro.se/se/article/2007/09/28/06/3633-45/index.xml
---

Inga spanska ryttare denna gång, du kanske har lyckats med lite folkbildning ;)

MVH

Hans

Hexmaster sa...

Tore: "Till skillnad från andra straff är livtids fängelse inte tidsbestämt. Den som döms till livstids fängelse vet därför inte hur länge han eller hon kommer att sitta i fängelse." Tackar!

Hans: Skulle gärna få det till att denna kunskapsflisa beror på mig, fast med tanke på vad andra skrivit (även före mig) så är det inte så svårt att vara ödmjuk i denna fråga.

Line sa...

Till skillnad från resten kommenterar jag istället inlägget och med fullt vetenskapligt belägg säger jag: snyyyyggt!

Anonym sa...

Frågan om livstidstraff är intressant, jag hade den här diskussionen med en vän för en vecka sen(han hävdade bestämt att livstid var 20 år - som vanligt alltså). Då berättade jag för honom att straffet är obestämt men man kan ansöka om prövning för att få det tidsbestämt. När jag lyckats övertyga honom om detta frågade han mig en mycket intressant fråga: Hur många svenska brottslingar har suttit livet ut under en livstidsdom?, och hur är genomsnittstiden för de som för att använda ett amerikanskt begrepp "benådas"? Hade varit intressant att veta.

Lena Synnerholm sa...

Här i Sverige tror jag bestämt, att ”livstid” i praktiken innebär tolv år. Den som döms till ”livstid” i Sverige, sitter formellt inne på obestämd tid. Men det har blivit tradition, att regeringen benådrar livstidsdömda, när dom suttit inne i tolv år. Någon som råkar veta, om den alltid gör så?