2007-09-22

Mot en bok: Del 2

Julen 2006 kom jag i kontakt med två underbara böcker: De galna experimentens bok av Reto U. Schneider (som jag gav bort) och En kortfattad historik över nästan allting av Bill Bryson (som jag fick). Båda var i min stil, så att säga, och båda kom från samma förlag: Fahrenheit, en (sedermera nedlagd) "underetikett" till förlaget Forum.

Dit skickade jag några utvalda faktoider. Två veckor senare kom ett svar från en förläggare. Efter att ha bett om ursäkt för att ha "dröjt med ett svar" (inget annat förlag hade tagit mindre än sex veckor på sig) så skrev han att han nu satt sig in i det hela, och tyckte att "en bok om detta vore en riktigt kul idé".

Det är takter, det!

Efter ytterligare lite sträckbänk, i form av väntan på ett positivt besked från den så kallade utgivningsgruppen, så blev det hela helt klart i februari. Kontrakt skrevs, en redaktör utsågs att granska texten i detalj, och så fick jag ta en mängd svåra beslut beträffande vilken delmängd av alla hundratals faktoider som skulle komma med i boken. Detta hände sig våren 2007.


Att bli fortsättad ...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hoppas på, nej, jag förväntar mig ett signerat exemplar...

(Hur har han tid att driva en hemsida, en blogg, vara moderator på Skalman och medverka på en rad andra forum och dessutom skriva en bok? Har karln inget jobb?)

Bra jobbat, Hexmaster! Vi får fira utgivningen med foliehatt på lämpligt hak!

io sa...

Jag instämmer, naturligtvis, och är glad att jag lyckades så väl med julklappsköpet förra året... (Dvs "En kortfattad historik..." som prefekten på mitt förra arbete köpte som disputationspresent till den man som lyckades med bedriften att skriva en avhandling på nära 500 sidor om en lilja från des introduktion i Sverige och fram till och med år 1795.)

Hur ska jag lyckas slå det?

Hexmaster sa...

Widsith: En vacker dag får jag kanske möjlighet att ägna mig på allvar åt faktoider, och relaterade sysslor (till vilka jag räknar forumet Skalman m.m.). Då ska ni få se...

Om vi ska fira utgivningen? Håhå! :-D

Inger: Aha, så liljemannen Lundquist är inblandad. Allt hänger ihop!

io sa...

visst hänger allt ihop! Vist!