2007-09-04

Mot en bok: Fotografering

Detta blir inget vanligt blogg-inlägg. Dagens faktoid-relaterade förehavande utgörs nämligen av att undertecknad skall fotograferas, så att det finns ett litet författar-porträtt tillgängligt när boken skall tryckas, pressmaterial delas ut m.m.

För jag har väl nämnt att boken Faktoider är i full gång? Första försäljningsdag planerad till mars, vilket innebär att arbetet kommit rätt långt (det är lite mer kringjobb att ge ut böcker än att ex.vis blogga). Ges ut på förlaget Forum. Mer information kommer...

Platsen för förevigandet blir någonstans vid Skansen Kronan här i Göteborg. Det är en bra plats, med rötter i stadens äldsta historia. (Den ritades av Erik Dahlberg, han som Peter Englund skriver om.) Om Göteborgs grundande har jag skrivit om i faktoiden Här skall staden ligga, men denna skans känner jag inte till något faktoid-relaterat om. Det närmaste jag kan komma på är att Karl XII vid ett tillfälle lär ha ridit uppför backen - det är illans brant bara att gå i trappan som sedermera anlades - men helt osannolikt är det inte. Då finns det bättre faktoider om Kalle Dussin ... Men det får, som sagt, bli någon annan dag.

2 kommentarer:

Line sa...

Cat hair längtar efter Faktoidboken! En trogen fan får väl ett signerat ex?

Hexmaster sa...

Självklart. (Minns en författare som under sina signerings-turneer spekulerade i att antalet osignerade exemplar av hans bok måste vara betydligt mindre än antalet signerade, och sålunda en framtida raritet...)

Välkommen tebax från Ibiza förresten.