2013-02-22

Whale.to - folie-Talmud


Den som i en diskussion som rör vetenskap anger Whale.to som en pålitlig källa förlorar.

- Scopies lag, efter Rich Scopie

Vad är Whale.to? Det är en sajt som drivs av John Scudamore sedan januari 1999. Vem han är vet jag inte riktigt. Men vissa fakta framgår klart av hans livsverk: Han har mycket gott om tid, han är intresserad av det mesta, och han är totalt vrickad. Mycket av materialet är hämtat från olika håll, men han verkar ha stått för en avsevärd del själv. Utformningen är den enklast tänkbara, utan någon layout att tala om. Men klickar man runt lite märker man att han prioriterat annat.

Hur kan man beskriva Whale.to? Kanske så här:
  • Whale.to utgörs av en mängd sidor
  • Artiklarna handlar om allt möjigt
  • De är rika på fantasi, paranoia och konspirationsteorier
  • Trovärdigheten är låg
Ta nu varje punkt, så som du tänker dig den, och multiplicera med en miljon. Förstår du? Nej, inte jag heller. Whale.to kan inte beskrivas, och jag vet inte om den kan upplevas heller.

Ett enda smakprov, som kan ge en del antydningar om Scudamores fantastiska värld: artikeln om Wikipedia. Whale.to är uppsatt på Wikipedias spamlista ser ni, man kan alltså inte länka från en artikel på Wikipedia till en sida på Whale.to. Förlusten är ingen alls för någon utom tydligen John Scudamore:
 
How considerate of the Church of Satan to provide such as useful source of information, provided you know it is 100% biased towards Zionist and Church of Allopathy interests.

Scudamore tar djävulen på största allvar (det är "reptilernas religion"), han är antisemit (Sions vises protokoll är sanningens källa) och han är alternativmedicinare (skolmedicinen, "allopati-kyrkan", är tvåa efter djävulens kyrka). Och så håller det på.

Rationalwiki: Scopie's Law


För övrigt länkar jag inte till Whale.to. Hitta själva. Lasciate ogne speranza.


Inga kommentarer: