2013-02-16

Lördagsfråga


8 kommentarer:

Pölsa Dum sa...

Direkt samband mellan de lättfunna tvåan och fyran iallafall :)

Trean är Peter Minuit som byter bort glaspärlor och eldvatten för 24 dollar mot en liten ö mitt i strömmen.

Ettan och totalsambandet återstår för min del.

Ole Bull sa...

Vad är fyran då ?

Tyvärr måste jag lämna er för en helgresa.

Ett samband så långt: 2&3 dog vid platser med namn efter helgon...

Lycka till

Pölsa Dum sa...

Fyran är från "Bergens Fånge", en film om ryska soldater i Kakausus efter en berättelse av Tolstoj (tjetjenerna tar några hundra år på sig att bli besegrade).

Christian sa...

Bild ett är ett litet utsnitt från Brian Wilson Presents SMiLE (2004), en återinspelning av en Beach Boys-skiva från 1967 som då ännu inte givits ut än. Förra året gavs dock Beach Boys-inspelningarna ut som en mycket efterlängtad multi-CD-box.

Men riktigt hur jag ska få ihop det med övriga bilder vet jag inte. SMiLE har tre övergripande sektioner, Americana, Barndom/Faderskap samt de fyra elementen. Jag var lite inne på att det kanske var Plymouth Rock som var något slags gemensam nämnare men jag får ändå inte ihop det.

Lena Synnerholm sa...

Kanske Manhattan är en ledtråd?

PKJonas sa...

Handlar det om att på lite olika sätt köra över lokalbefolkningen? Spåret "Roll Plymouth Rock" på skivan i bild 1 handlar ju om det. Peter Minuits köp av Manhattan i bild 3 passar också in. Filmen i bild 4 handlar om hur ryska centralmakten försöker kuva de muslimska rebellerna. Hur man får in bild 2 i det spåret har jag dock ingen aning om.

Annars dog ju både tvåan och trean vid vulkaner också. Men jag vet inte hur man ska koppla de två andra bilderna till dödsfall vid vulkaner.

Funderade också över någon svenskkoppling. Bild 3:s Minuit var ju behjälplig vid grundläggandet av New Sweden och några svenskar var behjälpliga med att klinka på instrument på skivan i bild 1.

Asch, jag har ingen aning egentligen.

Anonym sa...

Jag får nästan ihop det till att handla om Vancouver, med så där lagom långsökta kopplingar.
I fallande grad av koppling...

2:ans sista ord (enligt wikipedia åtminstone).

4:ans regissör filmar för tillfället i Vancouver.

3:an - tydligen finns det de som kallar Vancouver för "The New Amsterdam". Dock inte tillräckligt officiellt för att det ska stå på t.ex. wikipedia.

Och 1:an ... eh ... Wilson spelade i Vancouver 2011. Ok, lite väl svagt.

Joakim L sa...

Oj, glömde fylla i namn-raden.