2012-11-15

Atombomben finns inte

Den här konspirationsteorin var ny för mig.

Japanska riksbanken, "380 meter från den påstådda bombens epicentrum".
The Roosevelt Hiroshima atomic bomb never existed because it didn't work. [...] An atomic WMD did not work 1945 and doesn't work today.
- Anders Björkman, Why an Atomic Bomb did not work 1945 and does not work today ... or ever! The free Neutrons couldn't do it!

Hur det kommer sig att städerna såg ut som de gjorde? Vanliga gammelbomber i rikliga mängder. Radioaktiviteten? Miljoner pengar har lagts ner på att ta reda på varifrån den kom.

En fejkad teori à la Konspiration 58? Verkar inte så när man tittar på Anders Björkmans övriga alster. Hans specialitet - profession rentav? - är sjösäkerhet, och han har lagt ner mycket energi på att "reda ut" såväl kända olyckor som Estonia och Costa Concordia som mindre kända. Vad han kommer fram till? Gissa...

Och så är 11 september bluff, och månlandningarna, och en del annat. Kolla själva, på en Tripod-sida med EU-flaggan.

Anders Björkman: Heiwa Co, European Agency for Safety at Sea

35 kommentarer:

Anonym sa...

Lite skrämmande är att han försöker stjäla kredibilitet från den riktiga European Maritime Safety Agency.

http://www.emsa.europa.eu/

MVH

Hans

Anders Björkman sa...

HM, Heiwa Co - European Agency for Safety at Sea startades av mig làngt innan EU:s EMSA (European Maritime Safety Agency) ens var pàtänkt. Och medan EMSA inte har gjort mycket har min hemsida have mer än 1 1000 000 besökare och de flesta verkar nödja. Jag bjuder ju pà €1 000 000:- till dem som visar att jag har fel.

Kenneth Forsström sa...

ha ha kul kille en mille € skulle sitta fint ;)

Rickard sa...

1 1000 000 besökare?

Dels skriver man väl:
11 000 000

...men sen står det faktiskt inte 11 miljoner på besöksräknaren - det står lite drygt 1 miljon.

Antagandet att alla dessa stöder dina teorier för att "de verkar nöjda" känns inte helt statistiskt säkerställt. Jag har besökt din sida, och kan inte påstå att jag "är nöjd", åtminstone inte i bemärkelsen att jag samtycker till något som står där.

Däremot ser jag en potential - låt oss leka med tanken att den här dryga miljonen besökare faktiskt stöder dina teorier. Om var och en av besökarna köpte en foliehatt för €10, där tillverkningskostnaden var mindre än 10% av försäljningspriset. Det skulle generera en rätt bra vinst.
Jag bjuder på den idén.

Anders Björkman sa...

Det blev en nolla för mycket. Jag har haft mer än 1 100 000 besökare pà hemsidan. Populärast är faktiskt http://heiwaco.tripod.com/fastrescueboats.htm varför snabba räddningsbàtar ej fungerar utan istället dödar folk.
Dessa bàtar blev obligatoriska efter Estoniaolyckan ... eftersom om de funnits dà, ingen hade drunknat.

Lena Synnerholm sa...

Jag tror inte du har en miljon euro. I alla fall låter du som en sådan person, som inte alls är beredd att betala. Om du skulle låta dej övertygas av något alls, tala om vad det är! Det måste naturligtvis vara något, som rimligtvis skulle kunna finnas, om du nu skulle ha fel.

Anders Björkman sa...

@Lena Synnerholm

Klart jag har €1M. Försök nu vinna dem. Klicka pà mitt namn/länken!
Lycka till/Glück auf!

Hexmaster sa...

Klicka här istället - fler och härligare belägg än någon frisk människa kan föreställa sig för att Heiwa (Anders Björkman) är en femstjärnig tok:

http://forums.randi.org/showpost.php?p=4561377&postcount=3

Jag gillar badrumsvågen som ger samma utslag vare sig man står eller hoppar på den. :-D För att bara ta ett exempel, har inte gått igenom allt... Och detta bara på JREF. Jag har inte kollat vad Anders "Heiwa" Björkman producerat på Flashback, men det räckte för att få honom utsparkad därifrån.

Utsparkad från Flashback. Där ligger vi medelmåttiga knasbollar i lä. :-)

Anders Björkman sa...

Om man läser noga min hemsida om atombomben (man bör kunna engelska) sà är slutsatsen att bomben ej fungerar! Att det sedan finns atombomber som folk anger att de fungerar är en helt annan sak. Det är oftast militärer som anger att atombomber finns (vilket stämmer) och att de fungerar (vilket inte stämmer) men hur - det är en militär hemlighet.

Lena Synnerholm sa...

Principerna för atombombers (tänkta) funktion, är inte alls någon militär hemlighet. Den informationen är fritt tillgänglig, och ganska lätt att hitta. Man behöver bara veta, var det är man ska leta. Det främsta problemet med att tillverka en, att få tag på vissa isotoper, av uran eller plutonium. Annars är problemet att sätta ihop delarna, utan att själv dö om något går fel (fysiskt eller mekaniskt). I praktiken innebär det, att stater har monopol på kärnvapen. Just nu är det tio länder, som men vet har atombomber. Fyra till har haft det, men har det inte längre. Ytterliggare två misstänkts ha atombomber, men det är inte bekräftat.

Vilka är det som lagt ner miljoner, på att ta reda på varifrån strålningen, i Hiroshima och Nagasaki kommer? Inte för att jag tror mej kunna övertyga dej, men jag undrar vilka du syftar på.

Anders Björkman sa...

@Lena Synnerholm,

Klart att atombombskonstruktioner var/är militära hemligheter och att spioner dömdes till döden om de fick fatt i dem. Och att det krävs t.ex. U235! Det är en metall. Och pressar man ihop den mekaniskt uppstàr en kedjereaktion och BOOM - atombombsexplosion. Ren propaganda alltsammans - och det tror du pà Lena? Borde du inte ifràgasätta dumheterna?

Rickard sa...

Dom största dumheterna verkar ändå vara dina konspirationsteorier.

Det låter tämligen osannolikt att du som lekman på ett trovärdigt sätt skulle kunna avfärda något som är allmänt vedertaget i både fysik och historia sedan 60 år tillbaka.

Det faktum att du är persona non grata på diverse diskussionsforum tyder dessutom på att det är några fler än jag som hyser den uppfattningen om din trovärdighet.

Jag tvivlar inte på att DU tror på det du säger - men det påverkar inte det faktum att du gör ett rätt förvirrat intryck.

Din sida är mer ett konspirationsteoricenter än något annat - det finns liksom ingen hejd på vansinnigheterna...

Anders Björkman sa...

@Richard,

jag är inte lekman, jag är högskoleutbildad ingenjör och kan en del om fysik. Och varför är det en konspirationsteori att atombomber inte funkar. Att de funkar skrämde ju folk till vanvett pà 50-talet; mànga trodde att Sthlm skulle atombombas vilken minut som helst. Det är väl en konspiration bakom det?

Hur förvirrar jag dig med mitt intryck? Är du inte glad att atombomber inte funkar?

Lena Synnerholm sa...

Vad jag har kunnat se, så avfärdar du begreppet ”kritisk massa”. En ingenjör är inte automatisk kvalificerad, att underkänna det som meningslöst. Om folk blir livrädda för något icke-existerade (som du påstår i det här fallet), innebär inte automatiskt konspiration. För mej innebär begreppet ”konspiration”, att en grupp människor i hemlighet, skadar eller dödar en eller flera andra. Verkliga sådana ser för övrigt inte alls ut, som konspirationsteoretiker brukar före ställa sej. Förklaringen är att deras föreställningar, till stor del går emot den mänskliga naturen. Själva biologin sätter gränser, för vad som är mänskligt möjligt. Dom gränserna är för snäva, för många av dom förmågor dom föreställer sej.

Det var ursprungligen professionella fysiker, som utvecklade atombomben. Det var självklart för militära syften, men dom var inte militärer själva. Ärlighet och öppenhet är grundpriciper, för hela den moderna vetenskapen. Vissa forskare har naturligtvis blivit hotade, om dom skulle avslöja för mycket. Fast dödshot funkar inte hur länge som helst. Dessutom kan situationen ha ändrats, så att hemlighetsmakeriet inte längre behövs. Det var det som gjorde att forskningsresultaten, publicerades på 50-talet. Sedan dess är dom fritt tillgängliga, för alla som kan läsa språket. Om dom verkligen var så fel som du påstår, skulle andra fysiker ha påpekat det då. Tror du att all världens kärnfysiker, har ljugit hela tiden sedan dess? Det vore inte mänskligt möjligt, så mycket vet jag. Anser du att bara du har rätt, medan all världens kärnfysiker har fel? Naturligtvis måste någon vara först. Men om något är sant dröjer det aldrig länge, innan flera professionella forskare på området, accepterar åtminstone delar av det. Hur länge har du förfäktat idén, att atombomber inte kan fungera? Notera att inte alla människor, drar samma slutsatser som du. Det gäller även om dom utgår, från samma argument som du.

Rickard sa...

Jag är ledsen, men "utbildad ingenjör" och "kan en del om fysik" innebär ju INTE att du är kärnfysiker (eller raketforskare, för den delen, om man vill vara lite raljant), så i många av de frågor du framför teorier så är du onekligen lekman, och uttrycker dig på ett högst lekmannamässigt sätt.

Jag förstår inte riktigt din fråga "varför det skulle vara en konspirationsteori"? Var ska vi börja? Du framför teorier som skiljer sig från vedertagen kärnfysik. Känner du det som att du får medhåll från de som faktiskt vet vad de talar om inom t ex kärnfysik?

Om du tror att jag köper ditt gallimatias om atombomber så är det värre ställt än vad jag trodde (re: din fråga om jag inte är glad).

Som jag sa - jag tvivlar inte på att du själv tror på ditt svammel, men det verkar inte vara så många andra som tar dig på allvar. Jag gör det inte.

Jag misstänker att du kan älta dina vilda teorier till klockorna stannar (och att det är det som lett till att du blivit avstängd från diverse forum), så jag finner inget intresse i att debattera detta mer med dig.

Jag antar att du per automatik kommer att hävda att det visar att du har rätt i vad du säger, men tyvärr så är det du försöker göra gällande (både beträffande atombomber, rymdfärder, och 9/11) så otroligt osannolikt att det helt saknar minsta trovärdig substans till grund för en seriös debatt.

Jag beklagar...

Anders Björkman sa...

Professionella fysiker som utvecklade atombomben?
Tyvärr, det var militärer under sekretess som utvecklade atombomben med nàgra fysiker och studenter som marionetter. Och dà blir det rörigt, t.ex. begreppet kritisk massa! Fràga gärna kärnfysiker i din bekantskapskrets vad det handlar om och hur den beräknas och det blir snart komiskt.

Lena Synnerholm sa...

Så vitt jag kunnat utröna, var personerna som utvecklade atombomben:

¤ Hans Abrecht Bethe
¤ Felix Bloch
¤ Stanley Phillips Frankel
¤ Emil Jan Konopinski
¤ John Manley
¤ Edwin Mattison McMillan
¤ Eldred Nelson
¤ Julius Robert Oppenheimer
¤ Emilio Gino Segrè
¤ Robert Serber
¤ Ede Teller
¤ John Hasbrouck van Vleck

Var dessa personer militärer, eller militärens marionetter? Den typen av argument förutsätter, att väldigt mycket i samhället är bluff. Sådana idéer tror jag inte på. Jag känner inga kärnfysiker personligen. Men jag finner det extremt osannolikt, att dom skulle hålla med dej. Till exempel nämner Peter (“Hexmaster”) ett argument, om hur en badrumsvåg reagerar, när man ställer sej eller hoppar på den. Det argumentet är helt irrelevant, i det här sammanhanget.

Förnekar du att fria neutroner, kan klyva atomer av vissa grundämnen? Det är den mekanismen som utnyttjas, under kontrollerade former i kärnkraftverk. Om det inte fungerar, varifrån kommer då den elektricitet, som kärnkraftverken producerar? Tror du på evighetsmaskiner, eller? Du låter faktiskt som en person, som skulle kunna göra det.

Atombomber så som dom vanligen beskrivs, är baserade på uran eller plutonium. Trycker man ihop en viss mängd av dom, under vissa specifika förhållanden, så går kärnklyvningen över styr. (Mängden av ämnet skiljer sej åt, mellan uran och plutonium.) Det skapar en explosion, som är tillräckligt stor för att skapa ett svampmoln. Processen går så snabbt att själva ihopförandet, måste göras med explosivämnen. Om du nu tror att kärnklyvning finns, förnekar du att processen kan gå över styr? Det är densiteten som krävs för det, som går under beteckningen ”kritisk massa”. Begreppet har alltså inte direkt, med det vi normalt kallar vikt att göra.

Du har fortfarande inte svarat på frågan, vem eller vilka som lagt ut miljoner, på att ta reda på var strålningen kommer ifrån. Jag tänker inte besöka din hemsida, och bidra till dina övertolkade besökssiffror. Anser du att det jag skrivit, bara är upprepningar av propagandamyter? I så fall får jag be dej, att lämna den är diskussionen. Det är ändå inte lönt att försöka.

Anders Björkman sa...

@Lena Synnerholm
Besök gärna min hemsida om atombomben 1945 och lär dig litet. Kostar intet. Vi vet inte när beslut togs att starta atombombsR&D i USA eftersom allt var militärt topphemligt under militär kontroll för landets säkerhet. Varför kärnfysisk forskning skulle vara hemlig undrade, t.ex. Manne Siegbahn, Niels Bohr, min morfar men sà var det. En anledning var naturligtvis att atombomben inte fungerade men motsatsen var ju ett bra argument att stoppa kriget mot Japan (sà att inte USSR ockuperade Japan, mm). Sà mànga hängde med pà att atombomben funkade. T.ex. Stalin.
Om jag fattar rätt skapas inga svampmolnsexplosioner inne i fredliga kärnreaktorer. Jag förklarar mera pà min hemsida - ämnet vi diskuterar - och det är ingen konspîrationsteori ... utan en fysisk teori. Jag är ju sjösäkerhetsexpert och ingen konspirationsteoretiker eller rättshaverist som Carl Bildt när han hittade pà att visiret trillade av.

Hexmaster sa...

Den som inte kan få nog med Anders Björkman rekommenderas en titt på VoF-forumet, som han just nu hedrar med sin närvaro:

"An atomic bomb does not work"

Lena Synnerholm sa...

Till Anders Björkman: Jag har aldrig påstått att några svampmoln, skulle ha bildats i en kärnreaktor. Jag hävdar att det är samma process, som äger rum i mycket mindre skala, och under kontrollerade förhållanden. Det är inte processen som skapar svampmoln, utan explosionens storlek. Även dom minsta atombomberna anges ha en sprängkraft, mer en tio gånger så stor som en ”vanlig” bomb. Då syftar jag på dom största konventionella bomber, som någonsin tillverkats. Grejen är att processen tillåts gå över styr, i mycket stor skala. Det hävdar du alltså, att det inte är fysiskt möjligt.

Som jag har påpekat förut, tänker jag inte besöka din hemsida. Jag tror inte Carl Bildt har hittat på, att bogvisiret på Estonia lossnat. Jag ser det som en förklaring, av flera möjliga till förlisningen. I varje fall tror jag inte, att han har hittat på det själv. Du tycks se toppstyrda bluffar lite varstans, vilket är typiskt för konspirationsteoretiker. Dessa personers idéer är oförenliga, med den mänskliga naturen som jag känner den. Det som påstås har gjorts i stor skala, är inte ens mänskligt möjligt.

Det stämmer inte att många människor fruktade, att Stockholm skulle atombombas när som helst. Enstaka personer kan ha fruktat det, men aldrig särskilt många. Att jag tror på många (inte alla) officiella förklaringar, innebär inte att jag lever i skräck. Tvärtom är jag ingen skräckbenägen person. Jag vet att många saker är ofarliga, och andra inte särskilt sannolika. Ytterliggare andra saker går det, att maximera chansen att klara. I stort sett litar jag, på folk jag har runtomkring mej. Fast jag skulle förstås inte anförtro vad som helst, åt vem som helst. Där utgår jag från ett enkelt överslag, av sannolikheten för saker och ting. Dom rädslor jag har i vardagen, är inte större än jag kan hantera. Det till skillnad från vissa personer, som tydligen fruktar världens nära förestående undergång, genom död från ovan. Det är dom jag skulle säga lever i skräck, för saker som inte finns.

Anders Björkman sa...

@Lena S!
Det sker inga explosioner i ett fredligt kärnkraftverk vilket jag beskriver pà min hemsida som du inte vill besöka.
Och klart att alla trodde att Sthlm skulle atombombas pà 50-talet fast vi var beredda med skyddsrum och allt med instruktioner Om kriget kommer i telefonkatalogen.

Lena Synnerholm sa...

Jag har aldrig påstått att explosioner, skulle uppstå i kärnkaraftverk. Jag hävdar att samma process kan skapa explosioner, om den tillåts gå överstyr. Det förnekar du alltså, och förväntar dej att bli trodd. Du håller inte ens reda på storleksordningar, så mycket är säkert.

Lena Synnerholm sa...

När jag tänker efter tror jag, att du övertolkat verkliga förhållanden. Under det kalla kriget var det inte helst osannolikt, att ett tredje världskrig skulle bryta ut. Det oavsett om atombomber fanns eller inte. (Det handlade om politik, och alltså inte om fysik.) Då är det inte så konstigt, om Sverige förberedde sej, på att eventuellt bli anfallet. Skyddsrummen du nämner tror jag inte var gjorda, för att stå emot atombombens (påstådda) sprängkraft. Snarare var dom gjorda för att skydda, mot bomber med explosivämnen. Fast jag vet faktiskt inte vad som krävs, för att stå emot atombomber. Att dom inte var gjorda för att stå emot dom, är bara en kvalificerad gissning.

Anonym sa...

"Vore tacksam om nàgon kan sända mig en länk till en atombombsritning eller info hur en modern, sista skriket atombomb fungerar. Jag lovar att inte tipsa Iran eller Nordkorea. Sista gàngen jag köpte en begagnad atombomb (i Ukraina 1993) visade det sig att den inte funkade. Sveriges Försvarsmakt och dess nyhetsbyrà MUST var inte glada = lurade."

http://www.vof.se/forum/viewtopic.php?f=18&t=19220#p615620

MVH

Hans

Hexmaster sa...

Det där uttalandet av Anders Björkman förtjänar att bli en klassiker. En begagnad atombomb? Fick han den i delar..?

Skulle inte förvåna mig om detta skrivbordsgeni var en av de som släpptes ut 1995.

Lena Synnerholm sa...

Släpptes ut från vadå? Jag blir jättenyfiken!

Anonym sa...

Peter menar nog: http://sv.wikipedia.org/wiki/Psykiatrireformen

MVH

Hans

Anders Björkman sa...

Det var ett krigsfartyg som jag verkligen köpte i Ukraina 1993 men allt fanns ju att köpa där dà, inkl. atombomber, hangarfartyg, mm. Krigsfartyget blev senare ett kryssningsfartyg. I samma veva sjönk M/S Estonia under mystiska omständigheter 1994; jag har skrivit flera böcker om det, senast Estoniabluffen - http://heiwaco.tripod.com/estoniabluffen.htm . Kan laddas ner gratis som pdf. Svenska och finska regeringarna gillade inte det eller mig och mitt kritiska tänkande som jag nu använder att analysera atombombens verkningsgrad ... som verkar vara noll!

Anders Björkman sa...

Nu är det 13 oktober 2014 och min hemsida är fortfarande populär. Det är ju bra.

Anonym sa...

Kan inte någon ta bort Anders Björkmans kommentar från förra året (tillsammans med den här)?

Anonym sa...

Nu är det 9 april 2016 och jag har just uppdaterat http://heiwaco.com/bomb.htm#RAD med litet om den radioaktiva stràlningen i Fukushima ... som inte finns. Fast vanligt folk är fortfarande rädda för denna mystiska, osynliga stràlning eftersom media och myndigheter varnar för den.

Anonym sa...

Eller: nu är det april 2016 och du försöker desperat dirigera trafik till din "populära hemsida" genom att väcka en fyra år gammal blogkommentarstråd där folk till slut tröttnade på att tjafsa med dig, vilket normala människor förr eller senare alltid gör med konspirationsnötter och troll. I mitt fall förr, kan jag i förbifarten upplysa om, så jag kommer inte att gå in i någon konversation med dig.

anders.bjorkman@wanadoo.fr sa...

Idag är 8 augusti 2020 och jag har fortfarande mànga besökare som läser om abombbluffen

Anonym sa...

Mata inte trollen!

Hexmaster sa...

tl;dr: Anders B. är väck. Ytterligare kommentarer från densamme, inkl. desperat fiskande efter besökare, kommer att raderas.