2012-04-30

Lördagsfråga: Jag är skeptisk

  1. Flottans käcka gosse är Martin Gardner. Det finns kanske någon som skrivit bättre populärvetenskap än han - kanske.
  2. Richard Dawkins. Vass och välformulerad kritiker av religion och andra dumheter, upphovsman till det synnerligen användbara ordet mem meme m.m.
  3. Randall Zwinge! Vem är det? James Randi, "the amazing"  såklart.
  4. Susan Blackmore. Vet inte när bilden är tagen men antar att det var när hon var "troende" forskare inom parapsykologi. Sedan kom hon att ändra uppfattning helt och hållet.
Detta fina gäng satte pazuzu. Kristoffer insåg att det aktuella bestod i att deras bröder och systrar i anden, den förträffliga skeptiska föreningen Vetenskap och Folkbildning VoF, hade sitt årsmöte sistlidna helg. För första gången utanför tullarna, i vad som betecknats* som landets skeptiska huvudstad Göteborg. Det blev, kan jag rapportera, alldeles briljant.
* Formuleringar "har betecknats som", "många menar att" med flera kallas weasel words: de syftar till att ge intryck av att ett svävande påstående är mer specifikt än det faktiskt är. De anses inte vara god, vetenskaplig stil.

3 kommentarer:

Trash sa...

Tekniska högskolan i Stockholm ligger iofs utanför tullarna vad än mäklarna säger. Det finns flera versioner av Stockholm stadstullar, men KTH ligger utanför alla. Fast det här är ju mera ditt gebit, Peter.

I alla fall, kul att årsmötet kan ambulera.

Hexmaster sa...

OK, inte så hemma i huvudstaden. Har sällan funderat på exakt var de där tullarna ligger. Eller låg. Fram tills för en 200 år sedan. Intressant att begreppet fortfarande finns även om jag misstänker att jag inte är ensam om att slarva. Går det prestige i det också? Då kan det gå hur som helst. :-)

Wikipedia: Stockholms tullar

Att förlägga årsmötet till Göteborg föreslogs för några år sedan och nu blev det av. Och så bra det blev. Ska bli intressant att se vem som tar upp handsken.

Trash sa...

Javisst är det prestige i det. En del av tullarna har bytt namn och då är det inte så självklart var de låg. Dessutom är ju tullarna punkter och inte en linje, så ganska mycket kan räknas som "innanför". Ska man dessutom räkna den äldsta versionen av tullar, kommer man nog ner i 2500 personer.