2012-04-17

VoF på bokmässan i Örebro


Bemanningen varierade. Just här var varannan utsocknes: Nina Glattfelder, Christer Fuglesang, Bengt Alm, Peter Olausson och Jan Wallin.

Fredag till söndag hade jag nöjet och äran att delta på bokmässan i Örebro. Utöver två seminarier (ett eget och ett med Christer) så innebar det framför allt det vanliga på mässor: Hänga i montern, kränga böcker, och framför allt att prata med folk av alla de slag.

Efter några bok & bibliotek i Göteborg var det intressant att se hur det ser ut på en "vanlig" svensk bokmässa. Tiondelen så många montrar och kanske tjugondelen så många besökare, kan det vara något? - Jovars. Det som gjorde störst intryck var hur mycket lättare det var att få kontakt med folk som inte har tusen montrar att snabbspana in; totalt blev det nog nästan lika mycket samtalstid som på stormässan. Det hade jag aldrig trott. En annan poäng var att dragplåstret och astronauten inte möttes av en kompakt folkmassa varhelst han visade sig utan att han och besökarna faktiskt fick tillfälle att prata med varann.

Sedan är det trevligt att ha känseln kvar i benen även på söndagens eftermiddag. Liksom att man redan måndagen efteråt är en fullt fungerande människa.

Tack till alla örebroarna för ett prima jobb och för att jag fick vara med! Hoppas ni fått smak för den här sortens arrangemang. Bokmässan lär vara försäkrad en fortsättning i två år till, så det är bara att köra vidare...

Inga kommentarer: