2012-04-12

Älv-föreningen

UFO-sällskap finns det lite varstans - inte i varenda byhåla som på 70-talet, men någorlunda väl representerade. Vi har Committee for Skeptical Inquiry (CSI) som undersöker "claims of the paranormal": om du kan levitera, böja skedar eller självantända så tar de gärna en ordentlig titt.

Och så har vi Fairy Investigation Society: Föreningen för undersökande av älvobservationer.

Den bildades 1927 av Sir Quentin Craufurd. Den ska ha fått en nergång under kriget, då dokument gått förlorade, och därpå en återkomst under 50-talet. En adress på Irland uppges 1983.

Utöver informationen på Wikipedia-artikeln hittar jag inte mycket om detta spännande sällskap - alla längre beskrivningar på nätet verkar kalkerade på varandra. Hade det inte varit för enstaka belägg i andra källor hade jag misstänkt att det hela varit en lite mer avancerad bluff.

Läs Beachcombings blogg vari samhället studeras så ingående som någonsin verkar ha gjorts. Det något egendomliga namnet "Quentin Craufurd" finns belagt (en författare 1743-1819) så det skulle ha kunnat vara en riktig person 1927. Att Walt Disney skulle varit medlem tror jag däremot inte alls på.


Wikipedia: Fairy Investigation Society
Beachcombing's Bizarre History Blog: Fairy Investigation Society


Tack till Hans S. för tipset.

Uppdaterat: Fortean Times #321 har massor av material om fairies och Fairy Investigation Society, aningen mer än man kunde tro var möjligt.

Inga kommentarer: