2012-05-01

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn

 Foto UNICEF/Asselin

Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.

Jag skulle gärna ta mig an uppdraget, men eftersom jag inte kommer loss så publicerar jag den här bloggposten istället. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra.

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

--------

Att använda bloggen för andras reklamkampanjer skulle annars inte falla mig in. Att göra undantag för denna kampanj var självklart. Liksom jag tidigare tipsat om UNICEF-märkta vaccinkampanjer, som Aktion mot antivaccination.

Häromdagen fick jag frågan om vilken faktoid som i dagsläget är farligast. Jag svarade att det är uppfattningen att vacciner är gift.


2 kommentarer:

Anonym sa...

"Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin."

Detta låter som något av en reklamöverdrift att säga att man vaccinerar 95 barn när det man egentligen gör är skänker 95 vaccin. Såvitt jag förstår så är det inte största kostnaden i stelkrampsvaccination själva vaccinet. Att organisera, kalla in patienter och ha läkare eller sjuksköterska som injicerar vaccinet (och en tolk om läkaren eller sköterskan inte talar det lokala språket) är dyrare om jag förstått rätt. Jag är inte säker, min uppgift är en minnesbild av en dokumentär på TV för femton år sedan som dessutom gällde en rätt speciell situation (Afghanistan).

Det är en god sak att skänka stelkrampsvaccin, men på faktoider.nu försöker vi vara noga med sanningen och här verkar man sträcka litet på sanningen.

Sensemaker

Hexmaster sa...

Bra kommentar. Vaccin är billigt. De övriga omkostnaderna känner jag inte till, men UNICEF borde kunna redogöra för dem. Om de inte redan gjort det?