2012-04-27

En dag på jobbet

Fyra kvadratmeter, 1-60 meter ovanför marken som redan är en bit ovanför Korsvägen (jämför skalenlig Brachiosaurus i dammen framför Universeum). Något svajig vid blåst. Förstklassig utsikt. Med kaffebryggare och toa bleve det ett förträffligt arbetsrum.

Fast nu var det ju ett rent nöje: Att åter ställa upp i Vetenskapsfestivalens vetenskapsroulette. 42 forskare i 42 gondoler. Folk gick på för att åka några varv och lyssna på slumpvalt ämne. Själv fick jag tre omgångar publik, samtliga av bästa slag.


5 kommentarer:

Per Olof Arnäs sa...

Visste inte att du också var med. Jag hade gärna hamnat i din gondol. Själv satt jag i nr 11 (http://logistikfokus.se/2012/04/24/vetenskapsroulette-om-att-maila-kylskap/).

Och visst vad det kul!

Hexmaster sa...

Visst var det. Detta måtte vara det perfekta sättet att utnyttja det där hjulet på.

Läge och i synnerhet väder var sämre än ifjol så det blev inte samma publiktryck. Å andra sidan kan det ha inneburit att de som kom var desto mer motiverade - i år hade jag inte en enda besökare som var mer intresserad av åkturen än samtalet. (Åtminstone som jag uppfattade det...)

Jag satt i 27:an. Inte för att forskare eller besökare kunde välja. En annan poäng var att få träffa intressanta kolleger.

BMP sa...

Finns det ögonbindlar för den som gärna vill lyssna men lider av sjuklig höjdskräck (dvs sådana som jag)?

Hexmaster sa...

Hm, man kanske skulle spelat in.

För övrigt är svindel en social konstruktion. ;-)

Magnus sa...

Trodde svindel var en sus-ial konstruktion. /Göteborgare