2021-05-11

Alla heter Glenn i Göteborg

Alla heter Glenn i Göteborg

Alla heter Glenn i Göteborg

Alla heter Glenn

Alla heter Glenn

Alla heter Glenn i Göteborg

- Hammarby-klacken (1982)

– Det var Hammarby-klacken som började. När man sprang ut på Söderstadion stod de till vänster i hörnet, där började de sjunga, säger han.

- Glenn Holm i Därför heter "alla" Glenn i Göteborg, Expressen 15 september 2018

Under några år fanns det hela fyra Glenn i IFK Göteborg: Holm, Hysén, Schiller och Strömberg. Under normala omständigheter skulle det väl ha fått en halvnotis på någon av GT:s mer avslappnade sportsidor. Men Glenn-tiden sammanföll med stora framgångar för Blåvitt. Laget blev oerhört uppmärksammat och granskat. Och en detalj som sällan glömdes bort var de fyra Glennarna.

Det var då och därför som "nidvisan" ovan skrevs och sjöngs. Jo, ursprungligen ska det ha tänkts som en nidvisa — notera avsändaren — om än uppenbarligen inte av det elakare slaget. Jag vet inte hur man tänkte där. Kanske frågan snarare är om än hur.

Göteborgare i allmänhet och blåvita fans i synnerhet ignorerade fullständigt eventuella baktankar som ändå inte märktes utan tog genast till sig ramsan. Den sjungs än idag.

I helgens lördagsfråga 657 var svaret, fritt formulerat, "Alla heter Glenn". Jag tyckte det förtjänade en längre utvikning än den ordinarie måndagslösningen.


5 kommentarer:

Anonym sa...

För tio år sedan var jag i Nordstan. Där fanns ett ställe som hette ”Glenns Deli” (eller något liknande). Den hade sloganen ”det finns bara en Glen i Göteborg”.

Anonym sa...

Ni har väl sett: https://www.youtube.com/watch?v=q1amUMIhCEI

MVH

Hans

Hexmaster sa...

Den har på något sätt lyckats flyga under min radar, som man säger. Tack.

Anonym sa...

De rien. De har gjort ett par till och några är riktigt bra.
https://www.youtube.com/channel/UC6bv0uOuHslbaZe6PFAj7Aw

MVH

Hans

R sa...

Efter 17 minuter ca


https://www.svtplay.se/video/13891836/hipp-hipp/hipp-hipp-sasong-2-avsnitt-3?position=1052&id=em9W2oe