2019-04-27

Lördagsfråga 561


8 kommentarer:

Anonym sa...

Stridsvagnen är en M4 Sherman, troligtvis A1. Kanske hjälper någon.

MVH

Hans

Joakim E sa...

Är du helt säker på att du inte är ett nummer för modern? Lite äldre skulle passa bättre med bild 1 ("William Sherman & Sons" har inte samma bekanta klang). Men om det är en M4 fungerar det förstås med ett tema på fyra olika efternamn från samma armé. Det är ju bara att knäcka nedre halvan av bilden först...

Anonym sa...

Tornets lutning indikerar en Sherman, en Lee/Grant hade en 75mm kanon i skrovet, borde synas på bilden. Bild 4 är en stenmur. Men då är vi inne på generaler från samma krig och passar definitivt inte med 1 och jag har inget på 3.

Det kan också vara pansarfordon, men jag hittar bara en staghound, ingen stag.

Magistern sa...

Kampen mellan två väderstreck hade ett högt pris...

Joakim E sa...

Ja, det är klart att Hexmaster skulle få med båda sidorna. Pinsamt att missa stenmuren - var helt inne på att hitta en specifik mur... (Det fanns en tid när jag kunde bidra till lösandet men det är inte vanligt längre. Vet inte om det beror mest på mig, frågorna eller konkurrensen men lutar åt det senare. Att Hans skulle ha missat på en militärteknikhistorisk detalj trodde jag ju inte heller på allvar.)

Ska bli intressant att se hur det här döms. En sak är säker och det är att min gissning ("samma armé") var definitionsmässigt så fel det kunde bli.

Anonym sa...

Vänta nu, i vilken armé fanns det en general Glenfiddich?

Anonym sa...

Det undrade jag också tills Wikipedia upplyste mig om att Glenfiddich tillverkas och ägs av William Grant & Sons, och en general Grant fanns det ju.

/Håkan

Anonym sa...

Joakim E: "samma armé" - jag tror alla tjänstgjorde i samma armé (och troligen gått i samma skola) innan de gick skilda vägar, så helt fel är det ju inte.

/Håkan