2016-12-15

Raketer i Tibro

En del missuppfattningar är såväl snälla som enkelt utredda. Vilket naturligtvis inte hindrar att folk "fastnar" för dem och blir sura.

När det kungjordes att en om- och tillbyggd förskola i Tibro skulle öppna med festligheter som inkluderade raketer så vaknade folk. Det spreds varningar, skälldes på ansvariga, med mera.

Hur många funderade på det ovanliga i att en förskola firar med fyrverkeri? Eller på att fyrverkeriet skulle äga rum mitt på blanka förmiddagen? Utan att ha tagit del av debatten så gissar jag: Inte så många. När folk reagerar är de för upptagna för att tänka efter.
Den utlovade raketuppskjutningen vid invigningen av förskolan Ängen i tisdags var av det snällare slaget. De läsare och hundägare som upprörts av förhandsinformationen och hunnit varna omgivningen, via Facebook, för smällar kunde alltså pusta ut.
- Snälla barnraketer på Ängen, SLA 5 november 2016

Det finns flera raketmodeller som involverar PET-flaskor. Den aktuella konstruktionen framgår av bilden från tillfället: När man trampar på flaskan så leds luften genom det böjda plaströret som skjuter iväg själva raketen. Denna är tillverkad av en rulle för hushållspapper.

Inga kommentarer: