2016-12-12

Lördagsfråga 442: Glenn

  1. "Galningens fönster" i området Glens of Antrim på Irland.
  2. Torbjörn Nilsson med UEFA-bucklan 1982. I det laget ingick inte mindre än fyra Glenn (Hysén, Strömberg, Schiller och Holm) vilket omsider gav upphov till den odödliga dängan "Alla heter Glenn i Göteborg".
  3. Skotsk vodka? Glen's Vodka är tydligen rätt stor i Storbritannien.
  4. I Sjung med oss, Mamma! (1893) publicerades för första gången Alice Tegnérs tonsättning av en dikt av Viktor Rydberg. Den hette där Bethlehems stjärna, men är bra mycket mer känd för sin första rad: Gläns över sjö och strand.
Christian satte genast glennarna. En Glenn som inte är med är John (1921-2016).

2 kommentarer:

AH sa...

Var själv inne på Göteborg först, men fick inte ihop det. Glen i första bilden och Gud (eller Torbjörn Nilsson som vissa väljer att kalla honom) i andra bilden var ju lätta att koppla till Göteborg. Bild 3 försökte jag få till något med Göteborg, då den i blåvitt hade varit en passande göteborgssymbol med lejonet. Kunde dock inte hitta var symbolen var hämtad ifrån. Bild 4 hade jag visserligen svårt att få till något med Göteborg, men kommentaren under bilden fick mig att gissa att det här kunde vara en bild med långsökt förklaring. Blev dock ingen gissning då Christian gav ett svar som verkade vara rätt, men kul i alla fall att min stora idol som ung dök upp på bild.

Christian_Henriksson sa...

Trean var den jag inte kunde, men jag fick för mig att det kunde vara en gammal symbol för John Glenn High School.

Eftersom han nyligen dött kändes det som att det kunde vara ett tänkbart ämne.