2016-04-04

Lördagsfråga 406: At the peak of physical congress

  1. Jean Daniélou var jesuit, kardinal och medlem i franska akademien. Han dog 1974 i en prostituerad kvinnas hem. Enligt jesuiternas officiella redogörelse befann han sig där för att bedriva välgörenhet. Det är möjligt att det finns de som tror på den.
  2. Nelson Rockefeller var guvernör för New York, vice president under Ford m.m. Han avled 1979 på sitt kontor i sällskap med en ung medarbeterska. Ingen av familjerna har någonsin kommenterat omständigheterna närmare.
  3. Billy Snedden var politiker i Australien. Han avled 1987 när han hade sex, med sonens f.d. icke desto mindre. (Bloggpostens rubrik kommer från en kommentar om Sneddens frånfälle.)
  4. Felix Fauré var Franrikes president från 1895 till sin död 1899, som sammanföll med intimt umgänge i Elysée-palatset.
Det här har inte bara fniss-värde. Det är intressant att jämföra hur den här sortens dödsfall tagits upp i olika tider och kulturer. Många gånger har dödssättet haft så stark negativ laddning att det är svårt att veta vad man ska tro, som huruvida den förvisso erkänt levnadsglade påven Johannes XII dog under själva akten, blev ihjälslagen av en bedragen make efteråt, eller varken eller. Bland de ovanstående har jag bara tagit med sådana som verkar någorlunda belagda.

Den tog Pölsa Dum.

1 kommentar:

Kurt sa...

Det finns en wikipedia "Death during consensual sex"

https://en.wikipedia.org/wiki/Death_during_consensual_sex