2008-06-22

Lördagsfråga dagen efter

Ur led är tiden, som han sa -- ta en titt på nedanstående bild och berätta vad den föreställer.

Bonusfråga och ledtråd i ett: Det finns en sorts koppling till en kändis.


Uppdaterat: Mack-experten Dennis knep frågan som ingenting. Vad kändisen beträffar, så finns det väl bara en som associeras med en smörgås? I synnerhet av det, hm, mättade slaget. Även om hans macka ter sig som en svältkur i jämförelse med kalori-vätebomben ovan.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det är möjligtvis inte en Fool's Gold Loaf? Och kändisen är väl då Elvis.

Anonym sa...

Elvismacka?

Jag producerade faktiskt ett "matlagningsprogram" en gång i tiden där en sådan tillagades. (Programmet ifråga innehöll även ett inslag där vi provade att laga makaroner under rinnande varmt vatten i vasken.)

Hexmaster sa...

Futtifasen vad ni kan -- det är en Fool's Gold Loaf, som kan beskrivas som en Elvis-macka *host* king size.

Eller snarare är Elvis-mackan en kalorisnål lillebrorsa till "guldlimpan", om Wikipedian är att lita på. Man tager alltså ett HELT bröd, geggar ner en HEL burk jordnötssmör, osv.

Till detta dricker man givetvis en diet coke. :-)

Anonym sa...

Tycker det är väldigt intressant hur "Elvismackan" blivit så himla legendarisk och känd? Man skulle kunna spåra det hela till någon biografi eller TV-program om man var på det humöret.

Hexmaster sa...

Mackan är åtminstone ingen efterkonstruktion utan en dokumenterad EP-favorit (om han nu verkligen petade i sig dussinet på raken - även om det skulle förklara en del). De lärde diskuterar huruvida han hade bacon på sina. Jag har provat med och utan, det smakar bättre än det låter, fast lite jolmigt.

From da net:
According to The Presley Family Cookbook, the sandwich eaten by Elvis contained only peanut butter and bananas (which was then pan-fried, of course). However, the chef from Peanut Butter & Co (a guest on Sara's Secrets) talked about one with bacon as well.

Unknown sa...

I nåt galet recept jag har i en amerikansk kokbok tror jag t.o.m. att mackan steks...mmmm!

Hexmaster sa...

Visst skall den stekas! Elvis macka, alltså.

Två skivor vitt bröd rostas (lätt). Jordnötssmör på den ena eller båda. Lägg på skivad banan och ev. bacon. Lägg ihop delarna. Stek i smör.

WP: EP-m.