2012-03-11

Att sabotera för polisen del 3


Den här bilden borde sättas upp på varenda polisstation i landet. Den som inte känner till "mirakelmannen" Olof Jönsson kan läsa Att fortfarande sabotera för polisen.
DN gav i går Rikspolisstyrelsen möjlighet att upprätta förtroendet för polisen genom att i klara verba säga att siersketips ska läggas i papperskorgen. Pronto. Men tog kanslichef Kalle Wallin chansen? Inte då. Han uttryckte sig artigt underdrivet.
"Att använda sierskor som arbetsmetod är inget som Rikspolisstyrelsen förespråkar", sa Wallin. I stället för att säga att metoden är käpprätt åt skogen, att Värmlandspolisen visat en total brist på omdöme samt att RPS ämnar tala allvar med värmlänningarna om vetenskap och beprövad erfarenhet.
- Bland tomtar och polistroll, Expressen, 13 januari 2012

Ledaren som föredömligt skåpade ut polisens flathet mot medeltida metoder kom i januari. Nu är det dags igen. Inte i Värmland utan i ett annat län, som för att visa att det ingalunda var ett undantag när polisen tog spåkäringens svammel på allvar. Vad är det för fel på Polisen? Vilken värld lever de i? Vill de bli omyndigförklarade?
Det finns kända fall där polisens utredare upplysningsvis hört sierskor som kommit med intressanta uppgifter. Till exempel i samband med mordet på Pernilla Hellgren i Falun.
- Detta är alls inget polisen skrattar åt. Visst kan det finnas personer som är bättre på att uppfatta sånt vi andra inte ser, säger Lars Tunefjord, biträdande vakthavande vid länskommunikationscentralen i Västra Götaland.
- Pierres familj tar hjälp av sierskor i sökandet, GT, 11 mars 2012

Om GT:s Patrik Micu fått reda på att "sierskor" hade det allra minsta med lösandet av mordet på Pernilla att göra så har han blivit grundlurad. Det var Anders Eklund som erkände, och först sedan han satts dit för mordet på Engla. Den enda effekten kristallfolket hade var negativ, sedan de lurat ut Kling och Klang att söka på tipsen från regnbågslandet.

Att Lena Ranehag figurerar som föregivet medium (och hon är inte ensam!) gör det hela än mer talande. Det var hon som i norska skojeriprogrammet Fornimmelse for mord pekade ut en kvinna som mördare. Helt på måfå, utan ett spår av indicier eller något annat än vad hon "kände".
Romerikes Blad skrev i går at politiet på bakgrunnen av TVNorges opplysninger ville avhøre kvinnen som ifølge den synske kvinnen sto bak drapet på Marita Ona. [...]
- Vi fikk et tips på en navngitt person, og valgte å ta en prat med henne. Hun er ikke mistenkt, og har heller aldri vært det, sier Staum, som presiserer at politiet aldri har hatt indisier mot kvinnen.
- Slakter TVNorge, Verldens Gang, 20 oktober 2004

Vad händer om jag säger mig ha mediala förmågor, och kungör att det är Lars Tunefjord som ligger bakom Pierre Nilssons försvinnande?


Tidigare bloggposter är fortfarande deprimerande aktuella:
Att sabotera för polisen
Att fortfarande sabotera för polisen

2 kommentarer:

Trash sa...

Fast det är väl så att polisen inte får avfärda tips hur som helst.

Det kan ju vara sant det de säger, men kallar det uppenbarad kunskap för att slippa säga varför de kan veta.

Sierskorna är duktiga på att utnyttja blottor i samhället, annars skulle de inte finnas.

Hexmaster sa...

Rubriken är som sagt "Att sabotera för polisen". Jag misslyckas med att föreställa mig en insider som kör med esoterisk insikt som förevändning, men visst, sånt kan väl hända.