2012-03-15

Lena Ranehag, asgam

Förra helgen försvann Pierre Nilsson i Göteborg. Sedan dess har en mängd människor varit runt om kring och letat. Givetvis har det bildats en grupp på Facebook där man håller kontakten.

Läser man hittar man en del återkommande teman. Ju fler gånger man ser dem, desto underligare ter de sig.
Plötsligt säger hon när hon kör förbi partihallarna att det står "Tony bud"-någonting och att där fanns en röd skylt av något slag.
Mellan Svangatan och Ejdergatan ligger en lägre byggnad i rött tegel med bl.a. en glasmästare i, där stod även en stor, hög skorsten tidigare...
Innan man kommer till Älvsborgsbron finns ett gult tegelhus på höger sida. Där stod det "Tonys" med grafitti.
Vad är detta?
Går man runt i detta område hittar man mycket som stämmer överens med vad mediet har sagt.
...Jaha. Det är ett medium som suttit och drömt fram "ledtrådarna":
Pierre finns i livet, men är i dålig kondition! Han ska finnas i ett källarutrymme som han tagit sig ner i, i ett mörkbrunt trähus, kan vara tegelhus, med valv och gård! Hög skorsten ska finnas nära eller i närheten! Någonting med Tony, kan vara grafitti eller något annat! Grönt, vitt, rött skylt etc. behöver inte vara 7-11. Gammal bil grå, blå under ett öppet garage eller liknande. En liten, smal gångväg med dålig belysning.
- Facebook: FÖRSVUNNEN Pierre Nilsson!!

De betyder alltså mindre än ingenting. Kan de stämma? Naturligtvis. Tegelhus, bruna hus, skorstenar, graffitti osv. finns det gott om i området. Det ska sannerligen mycket till för att ingen av dem ska slå in. Om Pierre hittas så kan man ge sig den på att "mediet" kommer att lägga fallet till sin meritlista. Och även om hon inte tog betalt för den förvisso ringa tid det tog att ta fram dem, så kan hon gott bokföra insatsen som PR. Lena Ranehag är en professionell charlatan.
Ranehag skiljer sig från de flesta andra medier genom att öppet tillstå att hon försörjer sig på verksamheten. Det är förmodligen lukrativt att ta betalt av sörjande människor för att sätta dem i ”förbindelse” med den avlidnas ande. Men finns det inte någon gräns för vad man med självrespekt kan göra för pengar?
- Sven Ove Hansson, Ett kommersiellt medium, Folkvett 2/2007
- Jag arbetar som Tv Medium i Sverige, Norge och Danmark, och jag äger en mycket stor praktisk erfarenhet av medium arbetet. Under många år har jag också arbetat med medial vägledning som coach för många människor.
- Wäxthuset Faith Cure, www.faithcure.com.

Just Lena Ranehag har gjort sig särskilt ökänd i branschen - det vill säga, bland de som håller ett kritiskt öga på den och dessutom har begåvats med långtidsminne:
Den 17 oktober 2004 sände TV Norge ett avsnitt av norska Förnimmelse av mord i vilket det svenska mediet Lena Ranehag namngav en småbarnsmamma - och informerade om hennes adress - som skyldig till att ha kört på och dödat 26-åriga Marita Ona i Romerike oktober 2003. Programledaren Per Asle Rustad gjorde på tv-kanalens hemsida mycket stor sak av att programmet med hjälp av Lena Ranehag identifierat brottets gärningsman.
Emellertid kunde polisen i Romerike efter förhör helt fria den namngiva småbarnsmamman från någon som helst misstanke. Kvinnan var för övrigt chockad över anklagelsen och överväger att vidta rättsliga åtgärder mot TV-kanalen. Mediet Lena Ranehag vägrar prata med pressen men meddelar via programseriens pressansvarige att hon står fast vid vad hon sagt i programmet men att hon inte har någon åsikt om huruvida informationen hon givit är riktig eller felaktig.
- Garvarn, "medial" bevakare som arbetar under pseudonym

"Medierna" vet när jordmånen är som bäst: När folk är förtvivlade och inte vet vad de ska göra. Och i deras yrke är varje form av respekt för sig själv eller andra ett gravt handikapp.


Uppdaterat: Pierre Nilsson hittades i Göta älv vid Lindholmen. GP 22 maj 2012

7 kommentarer:

Anonym sa...

Oj,oj,oj...Helt osannolikt löjligt att läsa här vilka losers ni är !.Om ett medium skulle tala om på pricken var en försvunnen person finns,så skulle ni säga "det var bara tur","Det var nån som råkade veta om det och briefade denne i förväg,innan han ringde snuten å berättade det","Hon gissade sig fram till det efter en logisk genomgång av de fakta om platsen/personen som delgivits allmänheten",el. "Hela försvinnandet var en komplott från första början.Mediet pröjsade person x för att "försvinna",dvs gömma sig på avtalad plats i förväg" ¤¤¤ Nu är det ju så då,denna gång,att mediet INTE vet PÅ PRICKEN var personen finns.-Ja,givetvis är då denne per definition,en "charlatan","asgam",och fan vet vad !.. Exakt VAD måste ett medium bevisa för att slippa det måttligt intelligenta epitetet "asgam" ?.HUR skall detta gå till,och VEM har sista ordet ??..(-Ni kommer dragande med Lenas medverkan i den norska motsvarigeten till "Förnimmelse av mord".-Å bland det första hon säger((utan att ha fått nån nämnvärd förhandsinfo)) är att det är ngn form av ritualmord som ägt rum,och att det utförts vintertid av religiösa vanvettingar,troligen under satanistisk-liknande former.
-All den informationen visar sig senare ligga HELT I LINJE MED VAD DEN AKTUELLA POLISUTREDNINGEN ARBETAT MED TIDIGARE !!.- Å att personen som hon namngav befanns oskyldig i domstol ?.Ja,vadå ?... -Det är tex med allra största sannolikhet så att Petterson skjöt Palme.Han dömdes i tingsrätt,friades i hovrätt,å pga div. bevistekniska knepigheter pga tidsaspekten,slapp han hovrättsrättegång.-Rättssystemet är bara "ett spel",där ibland tyvärr oskyldiga fälls,och även dessvärre då,skyldiga går fria. -I det norska fallet gick helt enkelt inte tillräcklig bevisning att fixa fram.-Nähä ?!.Och ?..Ett brott ute i den norska obygden..Begånget åratal innan..Mitt i vintern..-Det lär tex knappast krylla av vittnen direkt !..=Friande dom,i detta fall,INTE ALLS NÖDVÄNDIGTVIS SYNONYMT MED OSKYLDIGT ANKLAGAD PERSON !.-Om än,"rent juridiskt", jovisst,förvisso..) Hur mycket skulle du/ni själva klura ut om ni kom till denna främmande och ödsliga plats i Norge,med ett gäng flåsande kameramän bakom/runt er,och nån TV-snubbe som tjatar om att "Vi har ikke så mye tid å vare her !" ??.. -Det finns många halvdana medier/healers etc. i Sverige att välja på. Och tyvärr så finns det ännu fler som faktiskt ÄR bluffmakare,alt. då att de själva faktiskt TROR PÅ det de gör,fast de egentligen är helt värdelösa. -Jag har träffat många genom åren,och JAG KAN AVGÖRA SKILLNADEN mellan en "asgam" och ett fullskaligt proffs ! .Lena Ranehag är ett av Skandinaviens,och troligen även nordeuropas,främsta medium.Hon har mkt lång meritlista från både utbildning och yrkesliv.Tre böcker har hon gett ut,som alla har sålt/säljer bra.I mån av tid och möjlighet medverkar hon ibland i TV-programmet "Det Okända" i "Sjuan",där hon NÄSTAN vid varje tillfälle lyckas "få in MINST EN bingo",när det gäller årtal,namn,el. andra fakta som går att fastställa i efterhand via arkiv osv. - Å utav alla nämda förmenta "medier","förmedlare" utav "trandencentala guider",och "Ayurvediska änglaterapeuter" m.m. som finns att ge sig på,så väljer ni LENA RANEHAG !!...-Det är fanimej sanslöst vilka nötter ni måste vara asså !...JÄVLA STOLPSKOTT !!.Gå hem å TÄNK LITE för omväxlings skull !. /Micke

Anonym sa...

Första april, eller ÄR du allvarlig? Tänk om, tänk rätt. Tror man seriöst på medium och annan skit kan man per definition inte vara annat än ett STOLPSKOTT :)

Johan

Hexmaster sa...

Jag har aldrig påstått mig ha mediala förmågor, men nu säger mig en vibration i kraften att signaturen "Micke" kanske i själva verket... Hmm... Börjar på L? Eller R. Och/eller slutar på A eller G.

Jag kan ha fel. Eller rätt. Inte vet jag. Jag bara lyfter frågan.

Anonym sa...

Javisst Lena Ranehag sade ju mycket som "stämde" i/om Pernillamordet också - bara det att det stämde med vad som stod i tidningarna och INTE med vad som verkligen hänt!

http://wp.me/pZ3jN-nq

Anonym sa...

Mycket stämmer och till 80procent kan ett medium ge info. När det gäller Lena Ranehag så har hon kommit ur balans lite. Hon saker i hennes liv har hänt som gör hon är känsligare och hon är närmare 60 så förmågorna avtar.När medium letar kan dom känna av vart den här personen varit förut därför förvillande. Vi behöver hjälp av nya medium inte så gamla som Terry,Lena,Jörgen,alla har tappat kontrollen.Ranehag har inte lust rota för mycket i spökerier hos människor då hon känner rädsla. Då kan man inte jobba som fullskaligt medium.Då kan hon gå tillbaka till frisöryrket.Terry har jobbat inom psykologiska yrken kan manipulera och ibland prickar han rätt. Jörgen.G förolyckades på sitt arbete och fick psykisk knäck då han blev påköd av en truck. Sen blev han medium.Då kommer alla psykologiska saker fram och psyket påverkas. Anders åkesson förolyckades i en mototcyckelolycka och började tro på gud gick kurser med Iris Hall och blev medium.Psykisk knäck.Det är lätt bli medium idag nägra kurser och ett papper på det sen är du ett betrott medium. För att inte prata om Jane Lyzell som håller till i Lindesberg Rambergsgården står på borden när hon siar är klädd som en chaman. Inte mycket som stämmer i sina utsagor. Anders åkesson tillhör också Rambergsgården och har kurser samt seanser där. Terry har Fanhyttan och i området Örebro allt ligger i samma Värmländska zon. Det är för att det behövs små samhällen till dessa ändamål. Människor runt omkring Värmland tror på det andliga.Har inget annat att göra.Lyzells storseans var inget konkret då ingen visste vem hon pratade om.Hon blir arg också om ingen säger något att dom känner personerna som hon berättar om på andra sidan. Alla dessa medium lever på sitt namn och böckerna.

Anonym sa...

Hälsning från en som gör en vetenskaplig research om "det okända"(något som människan i tusentals år har varit fascinerad av).
Det är inte en speciellt övertygande "sågning" av medium som skrivits här, det måste man få säga. Vem har skrivit denna recension av Lena Ranehag t.ex.?
En massa svammel helt enkelt.
Det blir ingen stjärna i boken för denna recension

Hexmaster sa...

Hej anonym. Jag heter Peter Olausson, det är enkelt att googla. Om du inte är riktigt hemma med Google så kan du ju fråga närmaste medium. De har nog koll.