2012-03-26

Lördagsfråga: Guru meditation


Hur kommer det sig att framgångar aldrig är riktigt lika intressanta som spektakulära misslyckanden?
  1. Spelet E.T. för Atari 2600 kom 1982 och blev inledningen på en intressant period i branschen - läs mer i Dataspels-kraschen.
  2. På 80-talet blev Infocom känt för världens bästa textäventyr. Så småningom tyckte några av grundarna att de skulle ägna sig åt vad de egentligen bildade företaget för, nämligen affärssystem. Cornerstone är en databas som var mycket dyr att utveckla, hade goda sidor och usla, och sålde illa. Året därpå köptes ett vingklippt Infocom av ett annat bolag.
  3. Mariner 1 sköts upp 1962. Raketen sprängdes efter några minuter p.g.a. ett allvarligt styrfel. Exakt vilket har blivit föremål för intressanta faktoider - se Wikipedia: Mariner 1 om "the most expensive hyphen in history" m.fl.
  4. Microsoft Bob! Om ni gillade det talande Office-gemet kommer ni att älska Bob. Det var nämligen ett lika "hjälpsamt" och "användarvänligt" gränssnitt till hela datorn; istället för att klicka i menyer så diskuterar man fram vad man vill ha gjort med gulliga animerade figurer, ackompanjerat av ständiga ljudeffekter. Se en demonstration.
Magnus satte denna lördagsfråga. Också.

Frågan inspirerades f.ö. av Facebook timeline. I det fallet ska vi kanske vänta lite innan vi ser facit.

2 kommentarer:

Lena Synnerholm sa...

Jag antar att rubriken "Guru meditation", bara är en metafor. Kanske det vore bra att länka, till din tidigare bloggpost i ämnet?

Hexmaster sa...

Eller så får folk googla på eget initiativ. Till Wikipedia, lördagsfrågan 2008 eller vad som passar.