2009-12-24

Ett upprop för ciconigenesen

Under lång tid har en enda teori om människans förökning haft monopol inom utbildning, litteratur och vetenskap. Man har systematiskt förtryckt de som haft mod att ifrågasätta det rådande paradigmet; den etablerade skolan har icke tålt någon kritik. Denna förföljelse av oliktänkande måste få ett slut! I ett öppet och demokratiskt samhälle skall det, per definition, finnas utrymme för olika idéer.

Vi i den ciconigenesiska rörelsen kräver att stork-teorin skall tas upp i svenska skolor och diskuteras på samma villkor som den etablerade teorin. Långt innan den senare kom att lägga sig som en kvävande filt och släcka all debatt och forskning på området så var ciconigenesen en av flera alternativa idéer som diskuterades av framstående vetenskapsmän som till exempel Galilei, Newton och Darwin.

Denna tid av öppenhet, nyfikenhet och ödmjukhet har ersatts av likriktning och indoktrinering i "vetenskapens" namn. Idag kan ingen läkare uttala ett öppet stöd för ciconigenesen utan att riskera förlöjligande eller att rentav bli av med sitt arbete; redan en antydan om att frågan kan vara värd att diskuteras möts med hån. Hur kan sådana häxprocesser äga rum i dagens förment moderna samhälle?

11 kommentarer:

Wulfahariaz sa...

Ni har pastafarianernas stöd!

Mattias sa...

Jag hoppas att jag inte kränker någon genom att komma dragandes med vetenskapliga belägg, men mellan 1930 och 1936 mätte man både populationen av människor och antalet observerade storkar och fann en stark positiv korrelation. (Begoogla "uppmättes i staden Oldenburg åren 1930-1936 dels populationens storlek (Y) och dels antalet storkar"). (Lägg till lämplig smiley).

Engan sa...

Suveränt. :-) God jul!

Hans sa...

Det är så man storknar!

God Jul på er!

MVH

Hans

Hexmaster sa...

Mattias: Vetenskap måste ju inte vara lika polariserad och fördömande som den vanliga etablerade inkvisitoriska "vetenskapen". Två halvsanningar blir ju en hel sanning, eller hur?

Ornitologiska data är hårdvaluta i ciconigenesiska sammanhang. Som vanligt finns belägg av två slag: de som uppenbarligen bekräftar teorin, och de där bekräftandet är mindre uppenbart.

God jul!

Pekka S sa...

Här är videon:
http://www.youtube.com/watch?v=-ThQQuHtzHM

Hexmaster sa...

Minsann - jag visste inte att själve Dawkins var på samma spår. Men stora andar tänker ju lika. :-]

Lena Synnerholm sa...

Är det här en parodi på kreationism?

Engan sa...

@Lena: Ja. Eller vilken pseudovetenskap som helst, egentligen, men mest av kreationism eller som de vanligen nu hellre kallar det, "intelligent design".

Lena Synnerholm sa...

Vad ska man kalla den sortens ”förklaringar”? Alltså sådana som inte hjälper os att förstå, varför det är på ett visst sätt, och inte på något annat sätt. ”Oförklaringar”, kanske?

Engan sa...

"Myter"? :-)