2008-07-05

Lördagsfråga: Namn & ort


Med fyra bilder får det bli en dubbel-fråga; en person och en ort efterfrågas, samt givetvis vad de har med varandra att göra. Bonus: var finns faktoiden?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det här var klurigt. Gubben som sitter jämte Hitler är väl Hindenburg, och det passar förstås ihop med zeppelinaren. Bilden nere till höger tycks föreställa mongoler som är i strid mot några andra som jag inte riktigt kan identifiera (inte korsfarare väl?). Hindenburg var från Preussen, och jag vill minnas att mongolerna turistade lite i de trakterna. Men var? Ja, det var ju frågan.

Hexmaster sa...

Paul von Hindenburg är korrekt. Mongolerna är inte inblandade. Leta vidare. :-)

Anonym sa...

Jag skulle med en amatörs självförtroende gissa på att det var Tyska orden de slåss emot, så då finns kopplingen till Preussen där också. Det är väl inte helt omöjligt att de och mongolerna hade lite skärmytslingar där i krokarna.

Annars känns hakkorsen på zeppelinaren lite halvmysko.

Hexmaster sa...

Mongolerna är fortfarande irrelevanta, men Tyska orden stämmer. Fortsätt...

Anonym sa...

Hindenburg var befälhavare för de tyska styrkorna under striderna vid Tannenberg alldeles i inledningen av första världskriget. Bilden nere till höger borde föreställa slaget vid Grunwald, eller om man vill, "första" slaget vid Tannenberg. Vid detta slag utplånades så gott som hela tyska orden av polsk-litauiska styrkor.

Faktoiden? Hoppas inte den utgörs av något av det ovanstående. En gissning kan vara Hindenburgs inblandning i Hitlers "maktövertagande", som är en för mig såpass invecklad historia att det finns gott om saker att missuppfatta...

/Håkan

Kurt sa...

Faktoiden handlar nog om orsaken till luftskeppet Hindenburgs explosion, det lär väl i alla fall inte ha berott på vätgasen.