2016-11-08

Tokar för Trump

Politik på en valdag? Inte så mycket politik som psykiatri ...

David Dees nämndes i bloggposten Cui Bono: Nazister och foliehattar. Han gör bilder med moderna konspirationsteorier, ju grövre, dummare och fler desto bättre: Antivax, GMO, chemtrails, världsjuden och så vidare och så vidare. Politiker är naturligtvis ofta med, i synnerhet Obama. Men i det jag sett av hans alster förr har de alltid varit negativa storheter. Det är först på sistone som två hjältar dykt upp: Trump och Putin.

Att KKK (källa: Snopes.com) och Putin hejar på Trump är ingen hemlighet. Men hur kommer det sig att så många i knasbranschen gör det? Inte som det minst onda av två dåliga ting (även om det förekommer) utan som någon som faktiskt skulle bli en bra president?
We the People are TAKING AMERICA BACK from the lawless, corrupt, incompetent criminals running Washington and the media [och Trump ska legalize it]
En rubrik (här) från Mike Adams ("the Health Ranger" som han ständigt kallar sig själv) och hans kvackarsajt Natural News. Trumps vanföreställningar om vacciner ger honom poäng i det lägret. Nu är visserligen Adams mer politisk än de flesta av hans kvackarkolleger här i Sverige, och ägnar sig även åt frågor som vapenlagstiftning, fri energi och konspirationsteorier som de om 9/11. Å andra sidan finns det flera i den "alternativa" världen som också är mångsysslare.
Trump är känd för sina plumpa uttalanden, men även för att han med total frihet från politisk korrekthet river av sanningar om de maktstrukturer i USA som vill behålla kontrollen genom att tillsätta Hillary Clinton som nästa president.
Torbjörn Sasserssons (med NewsVoice, se bloggposten Allt tokigt på ett ställe) hyllningar av Trump är av någon anledning inlindade. Men det framgår nog så tydligt vem som har hans hjärta. (Han gillar Putin också.)

På bokmässan 2016 fanns Nya Tider med, i samma monter som Cui Bono vilket jag visst nämnt (se bloggposten På bokmässan med blandat folk). En av de medverkande var Jan Sjunnesson, skribent på Avpixlat m.m.
Varför Mörkets Brödraskap fruktar Trump - hans kandidatur är en folkomröstning mot globaliseringen
Längst ut (såvitt jag vet...) på den svenska knasskalan hittar vi Kristoffer Hell med Blueshift.nu; det är det närmaste vi kommer Alex Jones och hans infowars.com. (Se bloggposten Knaskamp om Hells beskrivning av självaste Vaken.nu som en makternas marionett. Just så.)

För att svara på frågan varför så många tokar hyllar Trump ska man nog ha fler poäng i politik, och framför allt psykiatri, än undertecknad. En gemensam faktor är att han ses som en "icke politiskt korrekt" person som etablissemanget avskyr. Att det förra snarare beror på någon diagnos än mod och det senare är den enda rimliga reaktionen på någon som är uppenbart störd lyckas man bortse ifrån. Men nog är det märkligt att så många personer, visserligen samtliga med dokumenterat uselt omdöme, gör samma bedömning? Finns det ingen galning som inte hejar på Trump?

... For some strange reason, it’s a tradition in America that a certain number of people each year will cast a write-in vote for Mickey Mouse on their ballot. This is regarded as the ultimate protest vote – a vote for Mickey is a vote against the establishment. So it should be no surprise that when he arrived on the electoral scene in June 2015, his support base was already waiting for him – Trump was their 70 year old, 6 foot 3 inch, 236 lbs Mickey Mouse ...
Knasbollarnas okrönte kung är David Icke. Han har faktiskt inget till övers för Donald, även om han finner honom mer löjlig än galen och farlig; här jämför han honom med Musse Pigg (skulle bli Kalle Anka hos oss), och Hillary med Cruella de Vil (skurken i 101 dalmatiner).


5 kommentarer:

AH sa...

Såg att Newsvoice hade en omröstning och där vann Trump med 64 procent. Då fanns dels kandidater som redan röstats bort i primärvalen med och dels alternativen Vet ej och Ingen. Hillary fick 4 procent.

Det verkar onekligen ligga en hel del i att det faktiskt finns de som tror att Trump kommer föra med sig något gott. Min känsla är att det är många som helt enkelt går efter devisen, min fiendes fiende är min vän och därför tror att Trump kommer att kunna stå emot storföretagen på ett sätt som Hillary inte skulle ha kunnat. Tillåt mig att tvivla på det.

Hur som helst så tror jag inte det kommer att gå riktigt så illa som många förutspår. Trots allt är det ingen diktator de röstat fram i USA och de mest galna idéerna kommer han att få svårt att få igenom i senaten. Har dock svårt att tro att det kommer att föra med sig något gott med Trump som president, även om jag samtidigt är lite nyfiken på ett USA med Trump som president. Men jag hade hellre levat med okunskapen om hur Trump fungerar som president, än med Trump som president.

Jonas K sa...

Börje Peratt hatar faktiskt Trump: https://borjeperattdebate.wordpress.com/2016/11/09/donald-dick-rednecks-styr-us/

Hexmaster sa...

Hälsotecken glimrar fram då och då. Anar tryckt stämning på redaktionsfikorna på Newsvoice...

AH sa...

Efter en vecka med Trump vid makten ångrar jag redan mycket av det jag skrev i sista stycket. Jag verkar ha underskattat hans galenskap grovt.

Sedan menade jag så klart kongressen, inte senaten. Senaten är ju en del av kongressen (tillsammans med representanthuset om jag förstår allt rätt).

Hexmaster sa...

Inte ens president T. har diktatoriska krafter, alla hans executive orders har ju inte trätt i kraft på det automatiska sätt som en del (kanske även hans eget förvirrade lag) tänkt sig.

Men oj vad gärna jag hade velat ha fel. :-(