2016-02-25

Palmespanare, DSK och paranoia

Det här är Ole Dammegård. Han står och pratar på en av de Palmevandringar han arrangerar. En Palmevandring börjar utanför biografen Grand på Sveavägen för att sedan följa Palmes sista spår. Under tiden berättar Ole vad som egentligen hände den där vinternatten 1986.

Det finns många idéer om vad som egentligen hände. Dammegårds hör till de mer avancerade, kan man säga.

Dammegård är en konspirationsteoretiker som i 30 år (påpekar han ideligen) studerat Den Stora Konspirationen: den globala världsregeringen, de som egentligen styr världen, som ”har legat bakom åtminstone de sista två världskrigen, och många, många, om inte alla, konflikter sedan dess”, med mera. De tar sig många former. Dammegård ägnar sig mest åt Bilderberggruppen, men tar även upp Trilateral Commission (som få utanför konspirationsvärlden hört talas om), klassikern frimurarna, med flera. Med många fler; det är ju ändå Den Stora Konspirationen vi talar om.

Utöver det tråddragande i kulisserna som väl utgör världens herrars vardag, så låter de då och då utföra mer uppseväckande "operationer". Av dessa fokuserar Dammegård mest på Palmemordet. Andra mord som världsregeringen låg bakom var de på John F. och Robert Kennedy, Anna Lindh, Martin Luther King, prinsessan Diana, Marilyn Monroe, John Lennon, Bob Marley, Pablo Neruda, Che Guevara ...

Mord på kändisar kan vara en sort så kallade false flags, händelser som världsregeringen iscensatt för att stimulera konflikter och därmed främja deras intrikata planer för att härska över världen. Framträdande exempel på andra sådana är Utøya (det var flera skyttar som tilläts gå runt och skjuta ihjäl alla ungdomarna), Estonia, och givetvis 9/11. Andra händelser hävdar Dammegård aldrig ägt rum, som till exempel skolskjutningen i Sandy Hook 2012: "Det är filmsekvenser skapade för att skapa terror via media."

Av någon anledning föredrar Dammegård, liksom många konspirationstänkare med honom, att kommunicera via timslånga Youtube-klipp. Om inte annat så innebär det att studier av dem och deras världsbilder blir betydligt mycket mödosammare. Vilket kanske är poängen..?

En detalj som är nog så talande är att Dammegård lämnade Sverige sedan han fått för sig att hemliga agenter varit hemma hos honom. Bland annat hade de lagt hans tandborste i besticklådan. Bara för att visa vad de kan göra. (Det spelar in att två Palmespanare avled vid samma tid.)

Här någonstans börjar konspirationsfolket att kännas mer sorgligt än lustigt. En del av dem torde kunna ges en paranoid diagnos; de tror verkligen att de är förföljda och trakasserade av en mycket stor organisation som använder mycket avancerad teknik.

Det finns en konferens på temat: Covert Harassment Conference. Där kan man träffa likasinnade, uppmuntra varann och ge varann idéer. Den senaste upplagan hölls i Berlin i höstas. Här är några smakprov från deras hemsida.

De som styr, eller snarare någon av deras otaliga underhuggare (här har DARPA fått rollen), kan zooma in på vem som helst av oss och styra våra tankar och känslor.

En mikrovågsugn kan enkelt bli ett strålningsvapen. "De" har givetvis inga problem att använda lägenheten intill för att komma åt dig.

"Naturliga" dödsorsaker behöver inte alls vara det ...

... Och så håller det på. I detta sammanhang talade Dammegård under rubriken A Global Act of Terror - On Tour:
Ole Dammegård has come to the conclusion that the same Global Elite seem to have used the same skilled mechanics for decades to do their dirty jobs, including False Flag Operations.
Now he is taking things one step further by suggesting that we are actually seeing the same team of crisis actors, directors, military advisors, marketing agencies etc., on an international terror spree.
Just like a famous rock group on a global tour, this group is flown from country to country in military planes, landing on military bases and then being transported in buses to the location of their next false flag operation. This means that it might be the very same people we have seen in Paris, Ottawa, Sydney and Copenhagen. Prepare yourself for some explosive information. 
- Covert Harassment Conference 2015: Ole Dammegård

I sammahanget ter sig även mer avancerade "lösningar" på Palmemordet som tämligen beskedliga övningar.


Man behöver inte vara utan vänner för det man är galen ... Här intervjuas Ole Dammegård av Carl Norberg för den högerextrema tidningen Nya Tider. Gissningsvis mer för "tilltalande" delar av hans världssyn (som att världsregeringen uppmuntrar krig och flyktingar för att söndra nationalstaterna osv.) än för andra. Det är svårt att tänka sig gorillorna på Nya Tider bli uppskakade över tandborstar i besticklådan ... Å andra sidan kan vem som helst få en psykisk diagnos.

Ibland menar konspirationsteoretiker att etiketten "konspirationsteori" används förminskande och förlöjligande. Så är ofta fallet. Det hindrar inte att konspirationsteoretikernas värld ofta är fundamentalt främmande för de som inte har motsvarande diagnos.

4 kommentarer:

AH sa...

Försökte själv en gång lyssna på hans Youtube-klipp, men gav upp innan jag kommit till slutet.

Tycker annars det lustiga är att om det nu skulle ha funnits en världsregering, skulle galenpannor som Dammegård ha varit deras främsta vapen. Världsregeringen skulle knappast vilja tysta dessa personer. Galenpannorna skulle snarare fungera lite grann som Zaphod Beeblebrox i liftarens guide till galaxen, det vill säga att deras uppgift hade varit att dra uppmärksamheten från den verkliga makten.

David Stillberg sa...

Intressant att figuren i Youtubestillbilden längst ner bildar en Davidsstjärna ...

Hexmaster sa...

...Vilket sammanträffande; om man nu tror på sammanträffanden...

De antisemitiska inslagen i konspirationsteorier är ett tungt kapitel. Alla konspirationsteoretiker är sannerligen inte antisemiter. Men många av dem har inget emot att identifiera "eliten", "bankirerna" etc med den evige juden.

Vegan Geek sa...

Skulle säga att konspirationsteortiker ofta även framstår som skrämmande och eventuellt farliga.
Det börjar ofta i liten skala men när någon börjat tro på en teori, verkar det vara lättare att tro på nästa och nästa och nästa, det finns de som trakasserar föräldrar till offren från Sandy Hook.
Nöjer mig med en länk, men de är inte enda som drabbats.
http://www.nydailynews.com/news/national/professor-fired-harassing-parents-sandy-hook-victim-article-1.2468239