2014-11-20

Kolloidala konspirationer

Först några konspirationsteorier:
  • Klimathotet är påhitt
  • Vaccin är livsfarligt
  • Den globala diktaturen är snart här
  • Och det är judarnas fel
Vad tror vi om dem? Inte? Gott, då fortsätter vi.

Den sista tiden har kolloidalt silver, vatten med mycket finfördelat silver och silverjoner, fått en del uppmärksamhet. Det gäller framför allt den marknadsföring som Anders Sultan på Ion Silver AB ägnar sig åt: I en sluten Facebook-grupp påstås, oftast av kunder men inte sällan av Anders eller kolleger, att såväl silvret som firmans andra undermedel metylsulfonylmetan (familjärt förkortade till KS och MSM) botar vuxna, barn och djur från hosta, polyper, njursten, KOL, elallergi, riktiga allergier, psykiska besvär, diabetes, epilepsi, ebola, cancer, HIV och så vidare, och så vidare.

(Klicka för större bild.) För övrigt innehåller en liter, Made in China, från Sultan enligt uppgift 0,01 gram silver. Beroende på dagspris innebär det ett skrotvärde på omkring fyra öre. Slutpriset till kund är 180:- och uppåt.


Om detta kan man tycka mycket. Men det är inte vad denna bloggpost ska handla om.

För att kolloidalt silver botar allt är inte det enda som Sultan fått för sig. Det är inte heller det enda han delar med sig av i den slutna Facebook-gruppen Kolloidalt Silver 2.0.

Ta till exempel denna "intressanta analys av vart Sverige är på väg just nu":

Regeringsförklaring 2014 är en film på en halvtimme. Där får vi veta att de som valde Stefan Löfvén till Sveriges statsminister var "mörkrets brödraskap":
Bilderberg är en privat konferens som sedan 1954 hålls en gång per år, och där finansoligarkerna, mörkrets brödraskap, instruerar bland annat regeringschefer i Europa och Nordamerika om agendan för deras kommande mandatperiod. Eller, som en lösmynt börsklippare sade i tv för ett par år sedan: "Det är inte regeringarna som styr världen, det är Goldman-Sachs."
Goldman-Sachs eller deras svenska fränder Wallenberg, "finansoligarkerna" och "mörkrets brödraskap" är i sammanhanget olika omskrivningar för den evige juden. Det är världsjudendomen som via Illuminati ligger bakom lögnen om klimathotet. Den utgör en av hörnstenarna i den kommande världsregeringen, den globala diktatur, som FN ska driva igenom. Att Sverige ska upphöra som självständig nation och ingå i denna New World Order var något som Stefan Löfvén inledde sin regeringsförklaring med.

När Löfvén kommer till miljöpolitiken (där lögnerna om klimathotet är en del bland många) får vi reda på att alltihop är en förevändning för ett massmord på miljarder:
Löfvén tangerar nu den dolda agendan bakom Agenda 21. Planen på att expropriera de bästa områdena på jorden och ge till FN. Och att fram till nästa sekelskifte, år 2100, ha reducerat världens befolkning med upp till 95 % och bara lämnat 500 miljoner människor kvar.
Detta klipp har alltså Anders Sultan, VD för Ion Silver, delat med sig i hans Facebook-grupp med över 20 000 medlemmar varav åtminstone bra många är beundrare och kunder. Det som händer är att klippet gillas och delas vidare.

I en annan tråd fälldes kommentaren ovan om "sociopat-magneten Sionism". Den hade Sultan som synes inga problem med.

En konspirationsteori kommer sällan ensam. Finns här några fler?

Här citerar Sultan från och länkar till en av landets hårdaste och mest förvillade konspirationsteoretiska hemsidor, Blueshift (driven av en viss Kristoffer Hell som nästan hamnade i tv för några år sedan: Gomorron Sverige bjuder in knasboll). Hells artikel går bland annat ut på att ebola spridits med flit av den vite mannen. Närmare bestämt var det Röda korset som under förespegling att vaccinera folk tvärtom smittade dem.

Och då har vi kommit till Anders Sultans verkliga hatobjekt. I en mycket lång post listar han 43 punkter med belägg för att vacciner är det värsta som finns. Beläggen, eller vad man ska kalla dem, har hämtats från etablerade knaskällor som Infowars (Alex Jones), Natural News (NN:s Mike Adams är lika stollig som Alex Jones men långt bättre på att dölja det), Newsvoice (Allt tokigt på ett ställe), med flera.

I texten stack en bekant förkortning ut. KMR står för Kommittén för Mänskliga Rättigheter och är en del av scientologin. Men jag blev inte klok på sammanhanget.
KMR engagerar sig inte i debatten om vaccinationer, men när innehållet nu avslöjats så förstår man att de kan orsaka stor skada på vår mentala hälsa och att detta kan missförstås inom psykiatrin. De är vanligtvis inkompetenta läkare och förväxlar förgiftningssymtom med ”mentala sjukdomar”. De gör sällan medicinska undersökningar.
KMR nämns ingen annanstans i Sultans text. Varför tog han plötsligt upp dem? Jo, för att han hämtat texten från KMR:s hemsida. När scientologerna skulle berätta vilka otäckheter som finns i vacciner så utgick de från en riktig källa, Centers for Disease Control and Prevention, som de försåg med scientologiska slängar. Sultan hämtade texten från scientologerna, inklusive slängarna, men angav inte KMR som källa utan CDC.


Konspirationsteorier kommer som sagt sällan ensamma. Måhända det finns ännu mer att hitta i Sultans värld än scientologer, vaccinmotståndare och antisemiter. Ja, och det kolloidala silvret då.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant att det är fler än jag som gjort kopplingen mellan kolloidalt silver och scientologin.

Anonym sa...

OY VEEEEY,THE GOYIM KNOW!! , SHUT IT DOWN!!!