2012-06-25

Jonas Gåde, sektledare

Det är vid tillfällen som dessa som man känner att det man gör spelar någon roll...


För en månad sedan skrev jag om Jonas Gåde, Comunicera; om den manipulative karln i Göteborg som bildat en sekt utifrån företaget Comunicera ("personlig terapi, terapihjälp, coaching eller personlig utveckling") och forumet Terapisnack.com ("för dig som har frågor om psykoterapi, panikångest, självkänsla"). Han som tog så illa vid sig av ett granskande reportage att han såg till att få en journalist varnad av Facebook - inte för att det verkar vara så svårt. Med mera.

När jag just nu gör en enkel googling på jonas gåde så får jag upp denna blogg på tredje plats, det granskande reportaget Terapisekten i tidningen Faktum (som är själva grejen) på fjärde. Google slår Facebook.

3 kommentarer:

Henrik sa...

Jag får upp din sida på fjärde plats när jag sökte i en webbläsare jag sällan använder. Dock ska det tänkas på att google även kollar din historik för att ge dig träffar som du "vill" ha. Alltså, de länkar du har klickat dig in på från sökningar på google påverkar vilka träffar du senare kommer få upp.

När jag använder den webbläsaren jag oftast använder mig av, chrome, kommer din sida upp som nummer två.

Så i det här fallet verkar det ändå som om det inte påverkar så mycket. :)

Gugge sa...

För att kolla Googles länkar - oberoende av dina egna sökpreferenser - så är det en poäng i att använda funktionen som i Chrome heter "Inkognitofönster".

I Internet Explorer kallas det InPrivate, och i Firefox Private Browsing.

Då används inte de cookies som normalt styr "ditt" sökurval.

Gugge

Hexmaster sa...

"Bruset" som Google själva genererar när de tror sig ha en aning om vad jag vill kände jag till, men inte hur man enkelt slipper det - tack för tipset.

Och inte spelade det någon roll i det aktuella fallet. Gott så.