2012-06-14

Himmelska fridens torg, 1989


Kalle B. tipsade om The Uncropped Versions of Iconic Photos. Tacksamt tema, inte minst för en blogg som denna - det finns många välkända bilder som man får ett annat intryck av i obeskuret skick (lite som Plutonen 1968).

De andra bilderna på sidan var väl OK, men den ovan... Varför denna inte blivit lika känd som den välkända (mannen med stridsvagnarna) är en gåta.


6 kommentarer:

Anonym sa...

Men bilden i artikeln och wikipediabilden är väl två olika bilder?

Lena Synnerholm sa...

Javist är den det! Framgår inte det tillräckligt tydligt, i bloggpostens text? Eller har du läst slarvigt, som jag också gör ibland?

Hexmaster sa...

Det fanns flera på plats som fotograferade, minst en som filmade. Det är inte *en* berömd bild som beskurits (som t.ex. Che Guevara-porträttet). För att överförtydliga.

Magnus sa...

Fast det jag tror Anonym syftar på är att bilden som tas som ett exempel på obeskurna välkända bilder just inte är en sådan.

Magnus sa...

Visst, läser man noga framgår att a) Hexmaster tycker att bilden inte riktigt passar in; och b) (på länkade bloggposten) längre in i texten så står det att det är en "alternativ vy".

Så - *det* är inte en berömd bild...

Anonym sa...

Ja precis så som Magnus skriver var det jag menade.

Ingen stor sak naturligtvis men som exempel på "tveksamt beskuren bild" (eller vad man skall kalla det) blir det lite konstigt när den kända "beskurna" bilden inte är samma foto som den obeskurna.

/magnus