2011-07-06

Den omöjliga soffan

I Dirk Gently's Holistic Detective Agency, som jag f.ö. nog föredrar framför någon H2G2-bok (men jag är inte säker) förekommer en soffa i en trappa. Den kommer inte upp, och den kommer inte ner. En som räknade på fysiken kom fram till att soffan inte hade kunnat komma dit den var; den var en anomali.

Nu har jag stött på samma fenomen på riktigt: en säng som inte kunde tas ner från den våning där den befann sig. Varken trappa eller fönster tillät något sådant.

Hur hade den kommit dit då? Sedan den kommit upp hade huset och trappan byggts om. Så var det med den saken. Det var också en sådan händelse som en gång inspirerade Douglas Adams till episoden. Nu får den en helt annan sorts lösning i boken, men det är en annan sak.

1 kommentar:

Olle Svensk Strand sa...

Samma sak var det för oss på det första galleriet vi hyrde runt 1986. På nedervåningen stod det ett stort runt bord som var ditställt innan trappan byggdes om. Inte vill vi ha nått bord där inte, så vi sågade itu det. Kändes lite rebelliskt att såga sönder ett bord för sådär 20 papp.