2011-04-16

Lördagsfråga

3 kommentarer:

Kim E sa...

Star Wars + Kaiser Wilhelm får mig att tro att det här handlar om det berömda Wilhelm skriket (http://en.wikipedia.org/wiki/Wilhelm_scream)

Joakim sa...

Bilderna, utom den uppe till höger, var ju inte svåra den här gången, men Wilhelmskriket hade jag inte hört talas om, så inte undra på att det blev svårt att hitta en röd tråd. :)

Mycket bra fångat av Kim, alltså! Stillbilderna är från Star Wars episod 4 och 6 samt från Toy Story, i samtliga fall precis där Wilhelmskriket dyker upp. Alla finns med i den här samlingsvideon.

Hexmaster sa...

Kunskap om Wilhelm-skriket avgjorde om denna lördagsfråga var tämligen enkel eller omöjlig. Kim tillhör avgjort den förra kategorin, särskilt när ljudeffekten blir kallad "berömd"...

Dessutom har jag länge velat få ihop tre bilder med ett självklart tema (beroende på hur svår Buzz bakom lampskärmen var), och så en fjärde som är helt annorlunda. Hög "nämen vaf"-faktor.

Och som Joakim nämner tog jag med just de ögonblick då det på senare år någorlunda berömda skriket lagts in. Som förresten fick sin "revival" tack vare Stjärnornas Krig-filmerna och ljudgubben Ben Burtt.