2010-07-29

Conspiracy Con

Den här har vi just missat:

This annual conference is a bold and serious approach to serious issues, dedicated to providing a forum for those who say what few are willing to say and facilitated in an atmosphere of goodwill, integrity and fun.

- conspiracycon.com

Här och var får jag ett intryck av att det åtminstone delvis är på skämt. Men talarlistan är, så att säga, talande. Bara det, att tokstollarnas kejsare David Icke dyker upp. Mest nyfiken blir jag på Leonard Horowitz, som utöver att vara förnekare av HIV, AIDS och effekten hos vacciner har gjort en grej av att bemöta Penn & Tellers Bullshit!; hans film heter Pharmawhores just så. (Tror inte jag begåvar honom med en länk heller.)

I korthet: vaken på engelska. Eller snarare tvärtom.

6 kommentarer:

Elin sa...

Varje gång jag ser länken vaken.se vill jag klottra "se upp för tunn is" under...

Lena Synnerholm sa...

(skratt) Det tvetydig ordet, har jag inte tänkt på. Jag undrar vad dom menar med ”integritet”? Innebär det för dom, att man aldrig ändrar sej? Med tanke på att så många konspirationsteoretiker, är omöjliga att övertyga.

Jag har börjat skriva på en jämförelse, mellan konspirationsteorier, och verkliga konspirationer. När den är klar tänker jag lägga upp den, på en diskussion i Wikipedia. Jag tänker på uppslagsordet ”konspirationsteori”, i den engelskspråkiga versionen. När jag gjort det, tänker jag meddela det här.

Lena Synnerholm sa...

Nu har det äntligen blivit av, att jag lagt in texten. Min jämförelse av konspirationsteorier, och riktiga konspirationer, går nu att hitta här:

http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Conspiracy_theory#Differences_between_conspiracy_theories_and_real_conspiracies

Hexmaster sa...

Diskussionssidor är inga artiklar, Lena. Ska du bidra på Wikipedia får du följa deras riktlinjer.

Lena Synnerholm sa...

Nu har jag bättrat mej:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Diskussion:Konspirationsteori#K.C3.A4nnetecken

AH sa...

Apropå David Icke såg jag en affisch igår om att han kommer att uppträda i Stockholm nu på lördag. Intressant nog stod det ingenting om var i Stockholm han hade tänkt uppträda, vilket förvånade mig till en början. Den informationen verkar inte heller gå att finna på hans hemsida:

https://www.ickonic.com/product/6th-october-2018-stockholm-everything-you-need-to-know/

Sedan insåg jag dock att han överhuvudtaget inte vill skylta med den informationen då den saknas även för övriga uppträdanden.