2010-07-02

Lokalpress

Hett bloggtips: Dagens lokaltidningsbesvikelse

Här uppmärksammas alla dessa förtretligheter som folk får ventilera i ständigt materialhungriga lokaltidningar. Hela artiklar med foton, vinklingar, uppföljningar och allt om kepsförbud i klassrummet, nedstänkta fotgängare, bondfångare och småskojare. De finaste exemplen är givetvis de minsta, som kisshissen i Malmö. Själv blev jag förtjust i bäver slängde Nisse i sjön och mannen med 4999-bitarspusslet, fast sådana kan få uppmärksamhet även i större tidningar (flera av dem är också därifrån).


Fenomenet blir tydligast när större tidningar faller för frestelsen att ge utrymme åt lokalfrågor. Den som följt den så kallade rikspressen på sistone - vet inte hur länge det tjafsats - har knappast missat evighetsfrågan på bild. Som här.

2 kommentarer:

Lena Synnerholm sa...

Jag har undrat i flera år, vilket som kommer att hända först. Kommer Funkisslussen att rivas? Eller kommer den att rasa ihop av sej själv? ”Den som lever får se”, som man säger.

Hexmaster sa...

Kan även rekommendera Norran, som tagit ett fantastiskt initiativ när de lägger ut en massa gamla artiklar på nätet. Där finns såväl historiska godbitar som kuriositeter.

Otroligt men sant! - Mopedist krockade med älg [1992]
SMU tänder porrbål [1973]
Tusentals alkoholsjuka behöver hjälp i Skellefteå [1956] - där "alkoholsjuk" = alkoholist, snarare än "fyllesjuk" el.dyl.