2010-07-08

Karsten Torebjer, psychic medium


Något av det bästa som sänts i svensk TV. Ett psychic medium åker runt, försöker få kontakt med de dödas andar och de levandes bankkonton. Gick i SVT:s Morgonsoffan 2008. Det var en parodi bland många i den serien - ja, för det var alltså en ren parodi. Att det ofta är svårt eller nättopp omöjligt att se skillnad på Karsten och hans fullkomligt allvarligt menade "kolleger" i bluffarbranschen säger allt om de senare. Allt.


Benny Rosenqvist låtsas att han fått kontakt med Ted Gärdestad. Bästa ögonblicket vid 3:08, då vårt svenska psychic medium ger en psur blick mot den fnissiga publiken. Det är faktiskt så bra att jag måste bevara det.Att jag skriver om Karsten m.fl. beror på att Skeptikerpodden fått en fin intervju med honom, eller rättare skådespelaren bakom, Patrik Larsson. Har inte förrän nu förstått att det inte ens är en dansk, eller att det han säger inte har något med faktisk danska att göra. Så lätt är det att bli lurad.

Skeptikerpodden #14: Psychic medium Karsten Torebjer, cold reading m.m.

5 kommentarer:

ME sa...

Schulman: "...du är inte någon kvacksalvare; du har skrivit tre böcker..."

Hexmaster sa...

Ja det var en intressant detalj. AS verkar ha en definition på kvacksalvare i stil med tillfällighetsarbetare, amatör, någon som bara är inne och nosar på någonting. Om den definitionen är utbredd så skulle det förklara en hel del konstigheter. Det här vore något att kolla.

Wulfahariaz sa...

Är det ett subliminalt meddelande 2:05 in i Karsten-filmen? Plötsligt ser man en underkropp i kalsonger.

Tim Kronberg sa...

På http://www.tedsuniversum.com/productssimple14.html, hur pålitlig den fan-siten nu är, står det:

FAVORITFÄRG: RÖD

Hexmaster sa...

De inklippta subliminala bilderna i KT är ett kapitel för sig i denna kultiga serie. Jag har för mig att jag såg självaste knugen någonstans.

Tim: Tack!