2009-09-25

Nära nära


Bokmässa som sagt. Det är grejen. Monter B07:64, nära Forskartorget. Ifall ni har vägarna förbi.Det mest uppseväckande i närheten, som nog hade vart det även om de inte närvarat alls, är tidningen Nära. Där kan man hitta vuxna, intelligenta människor som på fullaste allvar tror på änglar, spöken, andar eller vad som helst. Mycket fascinerande.

Ett belysande exempel ur tidningen är experimentet i RV, remote viewing, där man skall försöka "se" ett dolt föremål. Deltagarna får känna efter, och rita och skriva allt de kommer på. Här en som summerar sina försök "[Mina bilder] föreställer en kungakrona och ett löv. Orden jag fick till mig är: blommor, ros, hård, matta, ask, stjärna, flimrar, blänker, lyser, ljus och sko. Jag ser även färgerna rosa och grönt." Försöksledaren Erika konstaterar berömmande att "det du fångar som verkligen stämmer är orden..." - Kan ni utifrån "beskrivningen" säga vad det dolda föremålet är för något? Markera den vita texten nedan för facit.

> En svart rulle med silverfärgat presentsnöre, sådant man har runt julklappar. <

Grejen är givetvis att man får göra hur många "gissningar" som helst, och då är det naturligtvis alltid några som passar någorlunda, i synnerhet när man får lov att associera åt rätt håll.

2 kommentarer:

Engan sa...

Intressant definitionsfråga: är man verkligen intelligent om man har kapaciteten att tänka rationellt men medvetet väljer att låta bli?

Är man fortfarande seende om man valt att sy igen sina ögonlock?

Kurt sa...

Det är alltså medierna Benny Rosenqvist och Erika Andersson på bilden.

http://www.vof.se/forum/viewtopic.php?f=10&t=4585
http://www.vof.se/forum/viewtopic.php?f=17&t=9254