2009-09-10

Höstfloden

Det är inte länge sedan som nästan alla böcker kom på våren eller hösten. Den senare säsongen, inför julhandeln, reserverades för de inarbetade namnen, medan övriga lades på våren.

Idag sker utgivningen nästan kontinuerligt, men den gamla uppdelningen märks fortfarande på vissa sätt. Våren är fortfarande (i princip) vikt för osäkra debutanter - som undertecknad i fjol. Och höstfloden finns kvar, och är fortfarande (i princip) vikt för dem förlagen är lite säkrare på - som undertecknad i år. Det beror dels på julhandeln, men även på att branschens största begivenhet inträffar i slutet av september: bokmässan i Göteborg. Där är det konkurrens, får man säga.


Det är därför som en kulturredaktör, här GT:s Ingrid Norrman, kan få en sån här hög tillsänd sig under en enda dag i september, närmare bestämt den 1:a. Det är inte så lätt att ligga i topp där, som ni förstår. :-)

Utgivningsdag för Fler faktoider är den 16 september, alltså på onsdag.


GT/Expressens kulturblogg: Böcker, böcker, böcker ...

5 kommentarer:

Engan sa...

Är det nån sorts pik mot dig att du ligger allra underst, eller är det bara en slump? :-)

Hexmaster sa...

Jag tror på slumpen. Fast det är naturligtvis ingen slump att bli omnämnd, det var trevligt. Av "ett 30-tal böcker med dagens post".

Anonym sa...

För en sån stapel med böcker krävs det en stabil grund!

Josef Boberg sa...

Hmmm... - jag kan ju undra över om Ians bok (Rebellerna : en historiebok av Ian Wachtmeister) är en i bunten ?

Kurt sa...

Och numera skickar inte förlagen recensionsexemplar bara till kulturredaktionerna. De flesta recensionsexemplaren skickas numera till olika bokbloggare.